Nopea ja raikas jälkiruoka!

Meillä syödään jälkiruoaksi usein pilkottuja marjoja ja hedelmiä, joita dippaillaan milloin mihinkin - useimmiten kermavaahtoon tai suklaaseen. Tämän idioottivarmasti onnistuvan jälkiruoan ohjeen sain aikoinaan ystävältäni ja sitä ensimmäistä kertaa maistaessani mietin, että miksi en ollut sitä aiemmin keksinyt! Kaikessa yksinkertaisuudessaan kermavaahto maustetaan valmiilla lemon curd -sitruunatahnalla, joka tuo erittäin raikkaan maun jälkiruokaan.

Lemon curd -hedelmämaljat

(neljälle)

2 dl kermaa

2-3 rkl valmista lemon curd (tai lime curd) -tahnaa

1 iso nektariini

1 dl pensasmustikkaa

4 tuoreen mintun lehtiä hienonnettuna 

1 rkl sitruunamehua

(1 rkl sokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon lemon curd -tahna voimakkaasti vatkaten. Pilko nektariinit ja laita ne mustikoiden kanssa kulhoon. Mausta hedelmä-marjaseos minttusilpulla ja tilkalla sitruunamehua sekä halutessasi sokerilla.

Lisää vaahto lasimaljoihin ja asettele päälle hedelmiä ja marjoja. Nauti heti!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014