Nopea lisuke, josta ei makua puutu! ..ja maistuu koko perheelle.

Monesti haen lautaselleni vaihtelua tuunaamalla lisukkeita. Perinteisen perunan, pastan tai riisin sijaan keksin jotain uutta sekä inspiroivaa. Kukkakaali on Maxin lempiherkkuja, joten siksi hyödynnänkin sitä paljon keittiössä. Tässä lisukkeessa kukkakaali muotoutuu couscousiksi ja makua saadaan makeista kirsikkatomaateista. Syö sellaisenaan tai herkuttele esimerkiksi kanan kanssa.

Kirsikkatomaatti-kukkakaalicouscous

Lisuke 3-4:lle

1 kukkakaali

15 kirsikkatomaattia

nokare voita tai voi-rypsiöljyseosta (1 rkl voita, 1 rkl rypsiöljyä) paistamiseen

1 tl Maldon-suolaa

muutama ruohosipulinoksa silputtuna

(1 valkosipulinkynsi)

Huuhtaise kukkakaali hanan alla. Irroita veitsellä kukinnot ja aseta ne tehosekoittimeen. Jauha sekoittimessa, kunnes kukkakaali on pieninä rakeina.

Halkaise kirsikkatomaatit ja silppua ruohosipulit. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen nokare voita. Lisää pannulle kukkakaalit ja paistele muutama minuutti. Nakkaa joukkoon kirsikkatomaatit ja jatka vielä paistamista 2 minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa ja koristele ruohosipulisilpulla.

Vinkki! Jos haluat vielä lisätä makua, purista paiston viimeisen minuutin aikana mukaan yksi valkosipulin kynsi. Jos lapsesi ei liiemmin valkosipulista pidä, erottele hänelle oma annoksensa ennen valkosipulin puristamista. Mielestäni valkosipuli kruunaa tämän annoksen, mutta ymmärrän toki jos se ei ihan pienimmille kulinaristeille vielä maistu.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014