Tomaattimurskatölkki + basilika + resepti = universumin helpon tuliainen!

Minusta on mukavaa viedä ystävilleni pieniä tuliaisia, kun käymme tervetimässä heitä kesän aikana. Näin hoitovapaalla kun eurot ovat kortilla, on usein käytettävä kekseliäisyyttä, ettei kuukausibujdetti karkaa käsistä. Siksi olinkin iloinen saadessani vinkin tästä tölkkiyrtistä - helppo, nopea ja näyttävä! 

Tomaattimurskatölkki siis pestään ja ruukkuun istutetaan yrtti. Tässä tapauksessa istutin basilikan ja liitän mukaan myös maailman parhaan pizzakastikkeen ohjeen. Tämä pizzakastike on MasterChef-kollegoiden kanssa kehitetty "Pizza Sisters" -soossi pizzan päälle, jota tarjoilimme maukkaiden avotulella paistettujen pizzojen kastikkeena useana ravintolapäivänä.

Pizza Sistersin pizzassoossi

2 solo-valkosipulia (sellainen kokonainen, ei erillisiä kynsiä)

voita paistamiseen

2 tlk italialaisia kokonaisia tölkkitomaatteja tai tomaattimurskaa

reilusti Maldon -suolaa (0,5-1 rkl jopa!) maun mukaan

2 rkl sokeria

2 rkl balsamicoviinietikkaa

1 ruukkua tuoretta basilikaa

Kuori valkosipulit ja pilko kokonainen solo valkosipuli noin kuuteen osaan. Paahda valkosipulia voissa pannulla erittäin matalalla lämmöllä niin kauan kunnes se pehmenee ja makeutuu. Varo polttamasta!

Nakkaa valkosipulit ja tomaatit kattilaan. Nostata kiehuvaksi ja anna porista medium-lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Mausta suolalla, sokerilla ja balsamicolla. Tarkista maistamalla, että suolaa on riittävästi! Revi lopuksi mukaan kokonainen ruukku basilikaa ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Jos sinulla on aikaa, kannattaa kastikkeen antaa maustua vielä yön yli jääkaapissa!

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014