Yksinkertaista, mutta hyvää.

Kesämökillä ja reissussa voi olla jääkaappitila vähissä. Jos tekee mieli kunnon kinuskia, kannattaa mukaan ottaa säilyketölkillinen kondensoitua maitoa. Siitä kun saa todella hyvää kinuskia!

Kuori tölkistä etiketti. Ota iso kattila ja täytä se vedellä. Aseta purkki veteen ja keittele purkkia kansi kiinni suljettuna noin 1-2h ajan - mikäli haluat kinuskin olevan löysää keitä sitä vain tunti tai vastaavasti hieman paksumman kinuskin saat kahden tunnin keittoajalla. Anna tölkin jäähtyä ja avaa tölkinavaajalla perinteiseen tapaan.

Tarjoile kinuski happamien marjojen kaverina. Vadelmat, mustaviinimarjat yms. sopivat mainiosti tähän tarkoitukseen. Toki kinuski maistuu jumalaiselta myös jäätelön makuparina... mmmmm.

Kommentit (4)

Vierailija

Vielä helpommalla pääsee, kun ostaa valmiiksi keitettyä eli karamellisoitua maitoa :)

Vierailija

Tää ohje on ollut jo vuosia sitten Ruoka ja Viini lehdessä. Hienosti kopioitu

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Juu, eikä Gloriakaan tätä itse keksinyt, niin kuin FB:seen jo kirjoittelinkin. Pidin kai tätä niin itsestään selvyytenä, että kyseessä on siis "anna hyvän kiertää" -muistutus, joten en sitä sen kummemmin kommentoinut! Mutta tulipahan nyt kaikille selväksi jos oli jollekin epäselvää! /Heidi

Vierailija

Tää on ihan täydellistä, tein omiin juhliini Bannofee-kakun kondensoidusta maidosta. Täydellistä. Silloin keittelin maitoa hieman vajaat 4 tuntia, mutta toffeen pitikin pysyä jämäkästi kasassa. :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014