Vihdoin rikkaimuri, jossa on poweria.

Siisteydestä piittaavan ruuhkavuosikulinaristin laiterepertuaariin kuuluu toki rikkaimuri. Inhoan sitä, kun ruokamuruset kulkeutuvat keittiöstä sukkien pohjassa muualle kämppään. Kaksoset ovat myös melkoisia roskabongareita ja melkein joka päivä he löytävät lattialta jotain maistelemisen arvoista. Olenkin ottanut tavaksi, että joka ilta siivoan nuo viheliäiset muruset, jotta seuraavana aamuna voi huoletta aloittaa leikit lasten kanssa. Olen kuitenkin tuskaillut sen kanssa, etten löydä tarpeeksi tehokasta rikkaimuria perheemme tarpeisiin. Nakkasin vanhan menemään ja siirryin jopa hetkeksi rikkalapioon sekä rättiin, koska koin niiden siivoavan tehokkaimmin. Olinkin hurjan iloinen saadessani Dysonilta testiin tehokkaan DC62 Animal -rikkaimurin blogini siivousviikolle, joka lupaa poistaa yhtä paljon pölyä kuin perässä vedettävät imurit.

Brittiläinen James Dyson keksi maailman ensimmäisen pölypussittoman syklonien avulla imevän imurin jo 70-luvulla, mutta vasta yli 5000 prototyypin ja vuosien teknisen kehittelyn jälkeen Dyson lanseerasi ensimmäisen oman mallinsa vuonna 1993. Puolessatoista vuodessa Dysonista tuli Britannian myydyin pölynimuri ja loppu onkin historiaa. Dyson on siis tullut tunnetuksi perinteisistä perässä vedettävistä pölypussittomista malleista, mutta mallistoon on myös kehitetty pienempiä rikkaimureita. Minua itseäni kiehtoo yrityksessä myös se, että he ovat perustaneet James Dyson Foundationin, joka maailmanlaajusesti tukee ja kannustaa nuoria muotoiluun suuntautuneita insinööreijä olemaan luovia ja haastaa heitä todelliseen innovointiin. 


Vaikka meillä on jo kolmisen vuotta ollut Dysonin pölypussiton perässä vedettävä malli, niin halusin itse nähdä pystyykö tämä varrellinen rikkaimuri yltämään kaimansa tasolle. Dysonin muotoilua on palkittu monella saralla ja itseänikin miellyttää erityisesti Dyson DC62:n futuristinen ja moderni muotoilu. Pienet yksityiskohdat, värit ja materiaalit saavat laitteen tuntumaan tehokkaalta, vaikka se painaa vain vaivaiset 2,05 kiloa. Dysonin DC62:ssa on 350W:n V6 digitaalimoottori, joka on edeltäjiään tehokkaampi. 15 syklonia aseteltuna kahteen kerrokseen ja nikkeli-mangaaniakku lisäävät ilmavirtaa ja takaavat jatkuvan tehokkaan imutehon. Imuri nappaa näiden ominaisuuksiensa ja hiilikuituharjaksien ansiosta tehokkaammin myös hienoa pölyä. Laitteessa on käyttöaikaa pidentävä käyttökytkin eli imuri toimii vain jos käyttökytkintä pitää pohjassa. Ymmärrän kyllä, että tämä ominaisuus säästää akkuvirtaa, mutta näin siivoojan näkökulmasta se vaatinee hieman totuttelua, että jaksaa koko ajan sormella pitää nappia pohjassa. Tämän ominaisuuden ansiosta käyttöaika pidentyy jopa 26 minuuttiin. Roskasäiliön voi myös kätevästi tyhjentää suoraan roskakoriin, sillä luukku aukeaa yhden napin painalluksella.

Kyllä, imuri tekee juuri sen minkä lupaakin eli nostaa pienet irtoroskat erittäin tehokkaasti säiliöönsä, mutta mihinkään massiiviseen se ei kykene - esimerkiksi maissinaksu on jo liian suuri pala tällekin laitteelle purtavaksi, sen huomasin ihan omakohtaisesta kokemuksesta. Käytän rikkaimuria paljon pitkällä varrella, sillä useimmiten meillä roskat putoavat juuri lattialle ja en viitsi nelinkontin pienen imurin kanssa niitä siivoilla. Tämän DC62:n ehkä parhain ominaisuus on uskomattoman kätevä "nivel" joka antaa suulakkeen kääntyä helposti juuri sinne minne haluan. Käyttömukavuus on ihan ylivertainen, sillä pystyn uskomattoman vaivattomasti linjaamaan suulakkeen seinää ja kalusteita vasten.


Tehokkuus vaatii myös veronsa. Imurissa on rikkaimuriksi uskomattoman kova käyttöääni, joten pienen hiljaisen siivouksen voi tämän laitteen kanssa unohtaa. Jos DC62 lupaa siivota kuin perinteinen perässä vedettävä imuri, se kyllä pitää itsestään yhtä suurta meteliä. Mietin kuitenkin pitkään kumpaa haluan - hiljaisen, joka siivoaa keskinkertaisesti vai äänekkään, joka siivoaa niin kuin pitää. Tulin siihen tulokseen, että voin elää äänekkään rikkaimurin kanssa, sillä se loppujen lopuksi säästää aikaani ja ennen kaikkea hermojani. Miinusta annan myös imurin telineestä. Itse olen tykästynyt nykypäivän rikkaimureissa siihen, että ne saa helposti ladattua lattialla tai pöydällä seisovaan telineeseen. Dysonin DC62:n mukana tulee teline, jonka joutuu ruuvaamaan kiinni seinään. Itse koitan välttää turhia ruuveja ja reikiä seinässä, joten tuskailen yhä sen kanssa mihin haluan rikkaimurin lopullisesti sijoittaa...

Imuria voi käyttää myös ilman vartta perinteisen rikkaimurin tapaan ja siinä tulee mukana kaksi kätevää suulaketta, jolla pystyy imuroimaan Maxin keksiroskat sohvalta ja kapealla suulakkeella myös sohvan pienistä väleistä. Voin kuitenkin iloisena todeta, että olen etsimäni löytänyt - DC62 on rikkaimuri, joka läpäisee tämän vaativan perheen siivoustestin ja saa tulla jäädäkseen. Ilmainen laite ei suinkaan ole, mutta hyvästä ja kestävästä kannattaa maksaa. Tämä on nimittäin jokaisen sentin väärtti.

Yhteistyössä: DysonKommentit (4)

Vierailija

Kiitos, vahvistit ostopäätökseni. Testasin itse laitettaa Verkkokaupassa ja vehje totisesti toimi ja imi isotkin kivenmurut lattialta. Ja oli niin näppärä liikkeiltään, että teki mieli imuroida koko kauppa läpi. Terv. Liiallisen tarkka, mutta perhanan laiska siivoaja.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014