Miten tutustuttaa taaperoa meksikolaisen keittiön makuihin? Aloita helpoilla meksikolaisilla lämpimillä voileivillä eli quesadilloilla.

Rakastan kaikkia etnisiä keittiöitä. Yksi suosikeistani on meksikolainen keittiö, jossa tomaatin, sipulin, chilin, limen ja korianterin yhdistelmä on kerrassaan huumaava. Tuttavallisemmin puhun siis salsasta, joka usein kuitenkin on liian tulista pienten makuun. Toisaalta isot täytetyt tortillat lakoavat lautaselle usein ainakin Maxin käsittelyssä. Mutta miten lähestyä meksikolaista ruokaa lapsen näkökulmasta? Yksi helppo ja lapsille tuunattavissa oleva ruoka ovat juurikin nämä meksikolaiset lämpimät leivät eli quesadillat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan on kyse tortillalätystä, jonka välissä on kasviksia ja juustoa. Meillä näitä kokkaillaan usein perjantaisin ja sunnuntaisin iltaruuaksi, sillä juuri silloin usein kaipaamme pientä yhteistä näprättävää. 

Katkarapuquesadillat 

4:lle

6-8 isoa täysjyvätortillaa

mietoa salsakastiketta tai lapsille ketsuppia

200g pussi katkarapuja

1/2 kypsä mango

1 paprika

1-2 avocadoa

1 ruukku tuoretta korianteria

emmentaljuustoraastetta 

(ruohosipulia)

Sulata ja valuta katkaravut. Kuori mango ja avocado sekä kuutioi ne suupalakokoisiksi kuutioiksi. Silppua korianteri pieneksi hakkelukseksi ja raasta juusto. 

Laita leikkuulaudalle iso totillalätty. Sivele sen päälle ensin mietoa salsakastiketta. Tämän jälkeen laita kaikkia täytteitä hieman lätyn toiseen reunaan ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Taita lätyn toinen puoli kanneksi.

Paista kuumalla ja kuivalla paistinpannulla, mieluiten parilalla, kumpaakin puolta noin 2 min tai kunnes juusto on liimannut quesadillan kiinni. Halkaise lätty vielä kahtia. Syö heti!

Vinkki! löysin kaupasta Maxille hauskan uutuuden eli salsan lasten tyyliin. Ihan ketsupillehan se maistui, mutta voi sitä lapsen riemua, kun sai samanlaisesta purkista "tuliaista" -kastiketta kuin isä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014