Avaa kesäkuu katkarapujuhlilla!

Lomat häämöttää, mutta elokuun rapujuhliin on vielä matkaa. Alkukesästä voikin siis fiilistellä tulevaa kesäkautta ja järjestää katkarapujuhlat! Meillä erityisesti Max on kovin äyriäisten perään ja hauskinta hänestä on nimen omaan järjestää rapujuhlia, simpukkajuhlia ja tietenkin näitä katkarapujhlia. Katkarapujuhlat ovat kukkarollekin armeliaammat kuin perinteiset rapujuhlat ja sopivat pikkusormien näperrettäväksi. Kannattaa satsata laadukkaisiin kuorellisiin katkarapuihin ja antaa niiden sulaa rauhassa. Rinnalle vaaleaa leipää ja mangodippi - succee on taattu.

Katkarapujuhlat

15-25 kuorellista katkarapua per juhlija (kaupan pakastealtaasta)

2-3 palaa vaaleaa maalaisleipää per juhlija

Mangodippi

1 dl ruokajugurttia

1 dl smetanaa

1/2 limen mehu

0,5-1 tl Maldon-suolaa

kourallinen tuoretta korianteria

1/2 kypsän syöntivalmiin mangon hedelmäliha pyreenä

Sekoita keskenään jugurtti, smetana, limen mehu ja suola. Hakkaa korianteri pieneksi ja sekoita mukaan. Lisää ihan viimeiseksi puolet mangopyreestä ja sekoita. Laita loput pyreestä dipin päälle ja sekoita varovasti muutamalla pyöräyksellä niin, että mango ei sekoitu kokonaan joukkoon. Koristele muutamalla korianterin lehdellä.

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014