Oma suosikkini, parsakaalia valkosipulilla, taipuu myös vauvalle!

Kiinalaisen keittiön ehdotonta herkkua ovat stir fry eli pannupaahdetut kasvikset maukkaissa kastikkeissaan. Yksi suosikeistani on aina ollut parsakaali, joka on maustettu valkosipulilla ja sesaminsiemenillä. Siitä sainkin idean kokeilla samaa vauvoille, mutta lempeämpänä versiona. Kaikki lapsistamme ovat olleet hulluna nimittäin valkosipuliin ihan pienokaisesta asti!

Kanaa sekä parsakaalia valkosipulilla ja sesaminsiemenillä 10kk+

(4-6 annosta)

1 parsakaali

1 pieni kesäkurpitsa

1 valkosipulinkynsi

2 rkl seesaminsiemeniä

1-1,5 rkl kypsää jauhettua kanafilettä per annos.

Liota seesaminsiemenet yli yön vesilasissa, jossa on runsaasti vettä. Huuhtele ne hyvin liotuksen jälkeen. Irroita parsakaalista nuput ja kuori sekä pilko kesäkurpitsa kiekoiksi.

Mikäli sinulla on höyrykattila, höyrytä parsakaali ja kesäkurpitsa ja laita valkosipulinkynsi kiehuvan veden joukkoon. Höyryttele kasvikset pehmeiksi noin 10-15 minuutin ajan. Jos höyrykattilaa ei ole, voit yhtä hyvin keittää kaikki samassa kattilassa kypsäksi asti - lisää ensin parsakaali ja valkosipuli sekä 5 min myöhemmin kesäkurpitsa.

Soseuta parsakaali, kesäkurpitsa ja valkosipuli sauvasekoittimella. Lisää lopuksi joukkoon liotetut seesaminsiemenet. Lisää kypsä ja jauhettu kana mukaan annoskoottain aina tarjoilun yhteydessä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014