Kotitekoiset kananugetit ovat sormiruokaa parhaimmillaan!

Kaksoset ovat tykänneet syödä sorimin omatekosia jauhelihapullia, joten koitin kehitellä jotain vastaavaa kanalla. Olen kuitenkin kantapään kautta oppinut, että pulliin on myös ladattava makua tai muuten ne eivät ehkä tee kauppaansa. Myös raketeen mehevyyteen kannattaa satsata, jotta pieni suu saa helposti nugetin syötyä - näissä pullissa mehevyyden tuo kypsänä lisätty kvinoa, joka sopii myös useimmille vilja-allergikoille. Meillä kun Mio ei siis saa syödä korppujauhoja, mutta toki reseptissä kvinoan voi korvata muna-vesi-korppujauhoseoksella.Tee kerralla isompi satsi ja pakasta pienissä pusseissa!

Kana-palsternakkanugetit

(25 kpl)

400 g kananpojan maustamatonta jauhelihaa

0,5 dl raastettua palsternakkaa

3 rkl tuoretta persiljaa pieneksi hakattuna

4 rkl kypsäksi keitettyä kvinoaa (tai korppujauhoseos*)

1/2 päärynä soseena

Lisää jauhelihan joukkoon raastettu palsternakka, persiljasilppu, kvinoa ja päärynäsose. Muotoile taikinasta ovaalin mallisia nugetteja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuutin ajan.

*Jos haluat korvata kvinoan, sekoita 0,5 dl korppujauhoja, 0,5 dl vettä ja 1 kananmuna sekä anna seoksen turvota 5 minuuttia. Lisää se taikinaan kvinoan tilalle.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014