Ei ole näitä perunoita voittaneita!

Juhannukseen kuuluu uusi peruna. Meillä sitä keitetään tahallaan ensimmäisenä iltana valtava satsi, jotta seuraavana päivänä päästään herkuttelemaan "juhannuspotuilla". Idea on yksinkertainen - folioon kääritään edellisen päivän perunoita, voita ja mausteita. Paketin annetaan kuumentua grillissä 20-30 minuutin ajan eli niin kauan kuin folion pohjalla olevat perunat alkavat ottaa itseensä väriä. Nimen omaan tämä "karamelisoituminen" antaa potuille hyvän maun, joten kokkailuun ei riitä vain pieni kuumentaminen. Grillatun lihan kaveriksi sopivat hyvin seuraavat sekoitteet:

Valkosipuliperunat

Jokaista kuutta perunaa kohden lisätään yksi kokonainen valkosipulinkynsi. Mukaan Maldon-suolaa sekä muutama nokare ehtaa voita.

Rosmariiniperunat

Jokaista kymmentä perunaa kohden lisätään 1/2 oksan lehtien verran pilkottua rosmariiniä. Irroita rosmariinin lehdet oksastaan ja hakkaan ne hienon hienoksi veitsellä. Mukaan jälleen Maldon-suolaa ja muutama nokare ehtaa voita.

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014