Muutamme ja haaveilen jo uudesta keittiöstäni...

Olemme päättäneet myydä nykyisen kotimme Helsingin Vartiokylästä ja muuttaa uuteen kotiin, sillä tarvitsemme perheellemme yhden makuuhuoneen lisää. Vaikka talomme on vasta tullut myyntiin, haaveilen toki jo uudesta keittiöstäni. Olen kuin pikkulapsi karkkikaupassa! Aiomme rakentaa itsellemme unelmiemme kodin, joten siksi pääsenkin vaikuttamaan tulevaan keittiööni enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Haluan sitä ja tätä, haaveilen kaikesta mahdollisesta. En anna budjetin häiritä unelmointiani ainakaan vielä, kyllä se realismin aika vielä koittaa..

Olen kuitenkin jo miettinyt mitä nykyisessä keittiössäni hyväksi havaitsemiani ominaisuuksia haluan siirtää mukanani uuteen keittiööni. Nostan tänne blogiini myös muutaman vinkin, jotka ovat helposti toteutettavissa keittiöön kuin keittiöön.

MAUSTEET JA ÖLJYT SIIRRELTÄVISSÄ KOREISSA

Ennen mausteeni ja öljyni olivat kiinteissä kaapeissa. Sain aina kurotella maustehyllyyn tai etsiä pöydännurkkaan kaatuneiden öljypullojen joukosta sitä oikeaa. Sitten keksin nakata nämä siirreltäviin koreihin, jolloin pystyn nostamaan koko korin mukaan siihen kohtaan keittiötä, jossa kulloinkin kokkaan ja kaikki kulkee kätevästi mukana. Siivoaminenkin sujuu kätevästi, kun korin alta voi nopeasti imuroida ja pyyhkäistä. 

LAUTASET JA ATERIMET LÄHELLÄ ASTIANPESUKONETTA

Tämän itse asiassa oivalsin vasta ystäväni vinkistä, vaikka nythän se tuntuu ihan itsestään selvältä. On ihanaa tyhjentää astianpesukonetta, kun painavia lautasia tai aterimia ei tarvitse viedä koneesta kovinkaan kauas. Helpottaa kummasti arkea!

KOUKUT YLÄKAAPPIEN ALLA

Olen kiinnittänyt tangon yläkaappien alapuolelle, johon olen laittanut runsaasti koukkuja. Tähän pystyy helposti laittamaan framille ne yleisimmin käytössä olevat keittiövälineet. Kuivattelen koukuissa myös vauvojen kaulalappuja ja pöydän pyyhkimiseen tarkoitettua mikrokuituliinaa. Omat koukkuni olen ostanut Ikeasta.

Muuto-HYLLYT ASTIAKAAPPEINA

Rakastan kauniita astioita, mutta vihaan lasisia astiakaappeja. Remontoidessamme tätä keittiötä pohdin pääni puhki, miten saisin esineet kauniisti esille. Sitten keksin rakentaa skandinaavisen designin nimeen vannovan Muuton hyllymoduuleista mieleiseni astiakaapin. Moduuleitahan voi käännellä ja siirrellä miten haluaa, joten keittiöön saa myös helposti uutta ilmettä järjestelemällä palikat ja astiat vain uuteen järjestykseen.

KANNELLINEN PULLO- JA TÖLKKIROSKIS

Meillä pyöri ennen limsa- sekä vichypullot ja tölkit pitkin poikin eteisessä, kun keräilin niitä sinne muovikasseihin. Aina kun tuli vieraita kylään, sulloin pulloja piiloon eteisestä viime hetkellä. Sitten löysin Ikeasta kivan kannellisen roskiksen, jonka sijoitin keittiön kulmaan. Nyt pullot ja tölkit eivät jää pyörimään keittiön pöydille tai eteisen nurkkiin, koska viemme ne heti tuonne kannelliseen roskikseen. 

 

Mutta ehkäpä se tärkein asia minulle on kuitenkin, AVOKEITTIÖ. Toki tämän ominaisuuden toteuttaminen ei suju hujauksessa keittiöön kuin keittöön.. mutta kuitenkin. En usko, että haluan koskaan mitään muuta elämäntapaa kuin olohuoneeseen aukeavan avokeittiön. Kokkailen sen verran paljon ja fiilistelen keittiössä, joten erillisessä keittiössä olisin täysin eristyksissä muusta perheestäni. On mahtavaa seurailla kokkaamisen lomassa lasten leikkiä olohuoneessa!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014