Jäätelökesä tulee, oletko valmiina?

Keräilen harrastuksekseni keittiölaitteita ja ihka ensimmäinen oma keittiölaitteeni oli 12-vuotiaana syntymäpäivälahjaksi saatu jäätelökone. Tuo kone on palvellut minua uskollisesti yli 20-vuotta, mutta nyt oli aika päivittää kone nykyaikaisempaan malliin. Kilpaillessani MasterChefissä meillä oli käytössä DeLonghin Il Gelataion jäätelökoneet, joissa kone veivasi jäätelön hetkessä valmiiksi. Siksi olimmekin Maxin kanssa iloisia saadessamme DeLonghin mukaan jäätelöviikon sponsoriksi. Maxista on kuoriutunut uuden koneen myötä innokastakin innokkaampi apukokki, joka on aina välineet ojossa kun on aika tehdä jäätelöä. Ideoimme yhdessä uusia makuyhdistelmiä ja kokeilemme niin jäätelöitä, sorbetteja, jugurttijäätelöitä, rahkajäätelöitä kuin juomiakin.

Moni ehkä miettii, että miksi tehdä jäätelöt itse, kun sitä on pakastealtaat pullollaan? Kannattaa hetkeksi pysähtyä lukemaan jäätelöiden tuoteseloisteita, jotka pursuavat usein väri- ja lisäaineita. Pahimmillaan mansikkäjäätelö värjätään yhä punaiseksi punajuuren avulla! Iloisena olen kuitenkin seurannut kotimaisten pientuottajien tuloa markkinoille, joten laadukkaita vaihtoehtojakin on tarjolla. Itse tehty jäätelö on kuitenkin niin maukasta ja helppoa, että sitä jaksaa tehdä vuodesta toiseen. 

Halvemmissa ja vanhanaikaisissa jäätelökoneissa on useimmiten jäähdytinlevy tai sekoitusosa, joka täytyy pakastaa ennen kuin jäätelön tekemisen voi aloittaa. DeLonghin Il Gelataiossa on kuitenkin 230W moottori, joka viilentää jäätelöastian käyttäen ekologista kylmäainetta. Läpinäkyvä hermeettisesti sulkeutuva kansi pitää sekoitusastian lämpötilan oikeana sillä aikaa kun 1,2 litran vetoisessa sekoitusastiassa valmistuu maksimimäärältään 700g jäätelöä. Käytännössä jäätelömassa kaadetaan kulhoon, annetaan koneen tehdä hommansa ja kaikki likaantuvat osat eli sekoittimen, kulhon ja kannen voi pestä astianpesukoneessa.

Mutta mistään ihan pikkiriikkisestä laitteesta ei ole kyse, sillä kone on melko kookas ja painaa lähes 14,5 kiloa. Itse olen sijoittanut koneen pysyvälle paikalleen tiskipöydän kulmalle, sillä meillä tehdään jäätelöä lähes joka viikko. Hieman miinusta annan myös melko kovasta käyntiäänestä, joten jos meinaa nauttia rauhallista illallista ennen jäätelön syöntiä, joutuu jäätelön tekemään valmiiksi jo hieman etukäteen tai keskustelemaan koneen surratessa taustalla.

Il Gelataion mukana tulee myös todella kätevä reseptikirja, jossa on valtavasti reseptejä kokeiltavaksi ja sovellettavaksi. Iloitsen siitä, että mukana on paljon "mittaa kulhoon ja kaada koneeseen" -tyyppisiä reseptejä, jolloin mitään jäätelömassan vesihaudekypsennystä tai kerman koneellista vatkaamista ei tarvita. Sen kun asettaa kulhon vaa'alle, johon mittaa kaikki tarvittavat ainekset ja kääntää koneen päälle. Itse kokkailuvaihe vie näin viitisen minuuttia ja jäätelöstä ja määrästä riippuen kone käy noin 20-40 minuuttia. 

Mutta muutamana tulevana viikkona kokkailemme siis urakalla jäätelöä! Reseptejä siis tuloillaan :)

Yhteistyössä: DeLonghi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

1/2 | 

Kertoisitko, mitä vikaa on punajuuressa? Mansikan väri ei välttämättä näy jäätelössä ja monet toivovat jäätelöiltä tiettyjä värejä.

Olen tietenkin samaa mieltä siitä, että itse tehdyssä jäätelössä on paremmat raaka-aineet eikä lisäaineita.

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011
2/2 | 

Lähtökohtaisesti olen kaikkea "kikkailua" vastaan - minusta on etovaa ajatella, että jäätelö sisältää niin vähän mansikkaa, että se ei edes maistu tai näy. Jos kyse olisi rehdisti punajuuri-mansikkajäätelöstä, niin mikäpäs siinä. Mutta kun punajuuren liemellä yritetään saada marjaisampaa ilmettä aikaan, niin kyllä ollaan jossain sellaisella alueella josta minä en ole ainakaan itse valmis maksamaan. Harva niistä väriä haluavista on varmaan kuitenkaan syödessään siinä tietoisuudessa, että väri on saatu aikaan punajuurella ei mansikalla. /Heidi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014