Suu muikeaksi suklaalla ja appelsiinilla!

 

MasterChefissä kanssani kokannut Jenni kävi meillä jo aiemmin syksyllä kylässä, mutta kehittelimme samalla myös jouluisemmat kakkutikkarit sulostuttamaan itsenäisyyspäivän juhlintaa. Jennihän on taitava leipoja ja leipoo upeita luomuksiaan myös pitopalvelussaan.

Jos minulta kysytään olen näiden suklaisten kakkutikkareiden ehdoton fani ja mikä parasta Max pääsee mukaan koristelupuuhiin. Katso myös video, jossa Max pääsee irti nonparelleineen!

Appelsiini-suklaa-kakkutikkarit

20-25kpl

200g kaurakeksejä

50g voita

125g tummaa leivontasuklaata

1 luomuappelsiinin raastettu kuori

100g maustamatonta tuorejuustoa

1 Tupla-patukka

5 kuivattua luumua

200g tummaa leivontasuklaata kuorrutukseen

nonparelleja

puisia tikkuja 

Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa ja kaada ne kulhoon. Lisää mukaan sulatettu voi ja sulatettu suklaa. Raasta mukaan appelsiinin kuori ja sekoita mukaan tuorejuusto. Rouhi Tupla-patukka sekä luumu hienoksi veitsellä ja lisää ne rouheisina mukaan. Pyörittele taikinaa nuolijalla tasaiseksi noin 5 minuutin ajan. Laita taikina viilenemään jääkaappiin 30 minuutiksi.

Pyörittele taikinasta kädellä noin 20-25 lihapullan kokoista palloa. Pyörittelyn jälkeen laita ne hetkeksi, noin 15 minuutiksi, jääkaappiin kovettumaan. Sulata suklaa ja kaada sitä desin mittaan. Pyörittele pallot suklaassa esim. lusikan ja veitsen avulla ja nosta ne leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja ja anna kuivaa. 

Kun suklaa on hieman kuivanut voit kiinnittää tikut. Kasta tikun tylppä pää suklaaseen ja työnnä se varovasti pallon pohjasta max. puoliväliin asti. Laita tikut pystyyn korkeaan lasiin tai styroksiin ja siirrä jääkaappiin kovettumaan vielä hetkeksi.

VINKKI! Jos sinua hirvittää suklaalla kuorruttaminen ja tikkujen kanssa sählääminen, oikaise mutkat suoriksi - pyörittele tällöin pallot kookos- tai pähkinärouheessa ja tarjoile suupaloina ihan sellaisenaan.

Kommentit (1)

Vierailija

Nämä näyttävät ja kuulostavat todella herkulliselta, joten täytyy testata tehdä. Lapset tykkäävät sit koristella.

 

Terhi

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014