Itse askarreltuun joulukalenteriin voi piilottaa taaperolle herkkuja ja pikkutavaroita.

Joulukuu on ihan kulman takana ja enää muutama viikko ensimmäisen luukun avaukseen! Max ymmärtää jo joulun päälle, mutta minusta kolmevuotiaan ei ainakaan vielä tarvitsisi saada omaa suklaakalenteria.. Minulla oli pienenä taskullinen joulukalenteri, jonne äitini laittoi tarroja, hiuspompuloita, avaimenperiä, hedelmiä ja joskus myös karkkia. Niistä ajoista on jäänyt lämpimät muistot ja vieläkin muistan miten jännää oli aamulla kipittää kalenterin luo katsomaan, mitä tonttu oli tuonut.

Halusin Maxille samanlaisen taskukalenterin ja näitähän on ostettavissa valmiina marketeista sekä sisustuskaupoista. Anoppi on kuitenkin taitava ompelemaan ja näin ollen askartelimme yhdessä joulukalenterin, jonne voin piilottaa lapsille erilaisia herkkuja - pieniä rusina-askeja, kuivattuja luumuja, mandariinejä, omenoita.. Olen myös ostanut alesta syksyllä Duploja, joita ajattelin laittaa joinain aamuna pojalle löydettäväksi. 

Joulukalenterin teko oli yllättävän helppoa, mutta jonnin aikaa se vei. Leikkasimme ison kangaspalan (70x85cm + käänteet) ja vahvistimme sen takaa paksulla verhoilukankaalla. Kankaan ylä- ja alapäähän tehtiin käytävät, jonne pujotettiin puolikas ulkoharjan puuvarsi. Näin joulukalenteri pysyy nätisti muodossa seinällä. Taskut askarreltiin trikoosta ja tein neljää erikokoista taskua, joillekin päiville vähän isompaa ja joillekin pienempää. Numerot piirrettiin ensin liimapaperille ja leikattiin muotoonsa, jotka sitten silitettiin kiinni numerokankaaseen. Tämän jälkeen leikkasimme numerot ääriviivojaan myöden irti kankaasta ja silitimme ne kiinni trikootaskuihin. Numerot vahvistettiin vielä ompeleella. Lopuksi valmiit numeroilliset trikootaskut ommeltiin kiinni pohjakankaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014