Nyt loppui se kuivan kanan syöminen.

Ai, miten mureaa! Ihanan pehmeää! Oi, miten mehukasta! Isälläni oli aina tapana sanoa kanaa kuivaksi kuin kengänpohja. Meidät suomalaiset on kyllä opetettu paistamaan kanan rintafileet poikkeuksetta liian kuumassa lämpötilassa, jolloin lopputulos on usein sitkeää ja kuivaa. Kilpaillessani MasterChefissä opettelin valmistamaan proteiineja ja suurimman oivalluksen koin kanan kohdalla. Televisiossa näytettiin vain pätkiä jaksosta, jossa Tomin kanssa opettelimme oikeaoppista kanan valmistusta. Ja nyt paljastan salaisuuden teillekin!

Ensimmäiseksi kannattaa tarttua mahdollisimman luonnonmukaisesti kasvatettuun kanaan. Maalaiskananpojan rintafileet eivät sisällä suolaa ja siksi suosin niitä vauvan soseissa. Luomuvaihtoehtojakin on toki saatavilla, mutta niitä ei ihan lähikaupasta vielä saa. Toiseksi en ole koskaan pitänyt pannulla paistetuista kokonaisista rintafileistä. Siksi teen ne aina uunissa tai kesällä grillissä. Kanan rintafilettä valmistaessa on syytä kiinnittää huomiota lämpötilaan ja siksi kannattaakin kaivaa paistomittari esiin. Ihan se joulukinkun paistomittarikin käy, sen kummallisempaa vehjettä et tarvitse.

Ja lopuksi konkretiaa.

Jos paistat kanan rintafileitä vauvalle, varmista että kana on suolaamatonta. Nosta uunin lämpötila 150 asteeseen, työnnä paistomittari kanafilen paksuimpaan kohtaan ja paista kunnes mittari näyttää 78 astetta. Paistoaika on jotakuinkin 25-30 minuuttia. Jauha lopuksi kana tehosekoittimessa. Vauvojen ollessa 5-7kk vanhoja, pyöräytän vielä varmuudeksi sosetta sauvasekoittimella sen jälkeen kun olen kanan soseeseen lisännyt. Vauvan kasvaessa soseet muuttuvat rakeisemmaksi. Noin 8kk kohdalla sauvasekoittimen voi jättää kaapin perukoille eli silloin tehosekoitin jauhaa kanan tarpeeksi pieneksi.

Jos paistat kanan rintafilettä perheellesi, hyödynnä yhä paistomittaria. Anna muhia ensin 200 asteisessa uunissa 5 minuutin ajan ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteen tuntumaan. Jatka paistamista niin kauan kunnes mittari näyttää 75 astetta. Paistoaika riippuu pitkälti fileen koosta sekä marinadista, mutta jotakuinkin 20-25 minuutta riittää. 

Kommentit (3)

Vierailija

sit on vielä marinadi. Muutama tunti tai yön yli sitruuna-oliiviöljy-valkosipulimarinadissa pelastaa paljon

Vierailija

Tekstissä puhutaan kanasta, kun oikea nimitys olisi BROILERI.

Oikea kana ON KUIVAA, joten ihan oikeassa isäsi oli.

Ihmeellistä pätemistä ja sitten faktat uupuu...

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Tuotanoin. Broileri on lihantuotantoon jalostettu nopeakasvuinen kanarotu. Eli kaikki lihaksi tuotettu kana ei ole broileria. Terkuin, /Heidi, Maxin Deli

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014