Kokeile lohta mediumina!

Tämä hunajasinappilohi on yksi meidän perheen vakkariruuista - olen ylistänyt sitä monessa paikkaa, sillä se on niin yksinkertainen lohiherkku, että melkein hävettää. Ainut oppimisen arvoinen asia on lohen kypsyys, sillä me suomalaiset tunnetusti mutustamme lohemme liian kypsänä eli kuivana mössönä. Kannustankin ainakin kokeilemaan lohen paistoa lämpömittarilla - sanotaan, että lohi on parhaimmillaan 45 asteen kypsyydessä, mutta itse preferoimme sitä lasten kanssa noin 50-55 asteisena.

Hunajasinappilohi

(4:lle)

700g merilohta fileenä

3 rkl hunajaa

2 rkl dijonsinappia

pari hyppysellistä Maldon-suolaa

koristeluun: tuoretta ruohosipulia ja sitruunanlohkoja 

Aseta lohi uunivuokaan ja ripottele päälle Maldon-suolaa. Sekoita yhteen hunaja ja dijonsinappi sekä sivele seos lusikalla lohen pintaan. Iske lämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan. Paista 150 asteisessa uunissa 20-25 min tai kunnes lämpömittari tikittää 50-55 asteen välillä. Ota uunista ja anna vetäytyä 5 min. Koristele ruohosipulilla ja aseta sitruunanlohkoja tarjolle.

Tarjoa lohi riisin tai perunamuussin kera.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014