Grillikausi on täällä!

Kesäkuu! Grillaus! Ulkoilma! Kolme ihanaa asiaa juuri nyt. Grillissämme paistellaan perinteisiä pihvejä, mutta joskus kaipaa jotain muutakin. Ostin uuden grillin viime kesänä ja tämän Weberin myötä olemme tulleet hurjan paljon kokeilunhaluisemmiksi. Yksi suosikeistamme on grlllattu kala, josta tänään ensimmäiset maistiaiset.

Grillattu ahven ja hedelmäsalsa

(4:lle)

4 ahventa

2 luomusitruunaa

Hedelmäsalsa

1 mango

1/2 kurkku tai 2 avomaankurkkua

1/2 papaija siemenineen

1 lime

Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä

Thaibasilikaa koristeluun

Valmista ensin hedelmäsalsa. Pilko mango, kurkut ja papaija tasaisen kokoisiksi kuutioiksi. Lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen papaijan siemeniä. Purista mukaan limen mehu ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna maustua grillauksen ajan.

Puhdista sekä suolaa ahvenet ja aseta ne grilliin yhdessä puolitettujen sitruunoiden kanssa. Itse mittaan ahvenen lämpötilan lämpömittarilla ja kun mittari tikittään noin 58-astetta, ovat ahvenet valmiita. Sitruunat kannattaa paistaa leikattu pinta ylöspäin suoraan ritilällä tai foliovuoassa.

Asettele kala tarjolle lautaselle ja päälle ronski annos salsaa. Koristele thaibasilikalla ja anna sitruunaa lisäksi niille ketkä sitä kaipaavat!

Kommentit (2)

Vierailija

Pienellä mielikuvituksella saisitte ahvenesta oikeasti muutakin kuin tuon perinteisen ahvenen jossa ei ole mauilla "pilattu" ahvenen omaa makua. Vaikka vain paistaisit ensin mausteita hieman oljyssä ja lisäisit peratun suomustetun (hiero suolaa pintaan, älä liikaa) ahvenen samalla saamaan väriä 2 min puoleltaan. Voit myös ensin paistaa kalan(hiero suolaa pintaan) ja nostaa sivuun ja sitten vasta mausteet(inkivääri valkosipuli chili curry mustapippuri/ setsuaninpippuri tähtianis kaneli jne) pannulle jonka jälkeen vettä tilkka ja kala takaisin pannulle kansi päälle ja ahvenelle riittää varmaan 10 min puoleltaan isommalle kalalle 15 min puoleltaan. Ripottele yrttejä tai laita kevätsipulia tai ruohosipulia päälle. Kala imee itseensä mausteet liemestä. Itse en syö ollenkaan tuota kala ilman mausteita reseptiä. Teen kalaa ruuaksi ainakin 100 kertaa vuodessa enkä osta sitä "koskaan". Hieman omaakin luovuutta saa käyttää.

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Kiitos kommentistasi! Meitä on moneen junaan - se mikä toimii toiselle, ei ehkä toimikaan enää toiselle. Sinä pidät currystä kalan kanssa, itse en voi yhdistelmää sietää. Satun pitämään grillin kalaan tuomasta mausta ja niin tykkää Maxkin - hän haluaa kalansa mahdollisimman maustamattomana.

Reseptissä mukana ollut salsa on myös kalan makupari. On mietittävä miten koko kokonaisuus pelaa yhteen hiileen. Ahvenesta pehmeys ja suola sekä salsasta rapeus ja happamuus. Annetaan toki tilaa luovuudelle, mutta ehkä se oma näkökulma ei aina ole se ainut oikea!

/Heidi

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014