Ilahduta itseäsi tai ystävää rouskuvalla herkulla!

Tälle viikolle olen kerännyt muutaman vinkin nopeita joulumuistamisia ja -tuliaisia varten - itse kun rakastan saada nimenomaan juuri syötäviä lahjoja! Näistä vinkeistä ensimmäinen on tämä ihana rouskuva gluteeniton näkkäriresepti, joka hujahtaa äkkiä parempiin suihin. Syö itse tai pakkaa joulupussukkaan ystävällesi. Sipaisu voita päälle ja avot! 

Gluteeniton herkkunäkkäri

uunipellillinen / n. 20 palaa

2 dl maissi- tai tattarijauhoja (itse käytän tattarijauhoa)
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1-2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille, kauli tai tasoittele käsin tai lusikalla hyvin ohueksi levyksi. Anna seoksen ensin paistua uunissa 150 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 minuutin ajan. Ota hetkeksi uunista pois, leikkaa ruuduiksi ja paista vielä 40-50 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet.

Kommentit (5)

Vierailija

Vauvalle ei pidä antaa pellavan- eikä sesaminsiemeniä allergiariskin takia.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014