Tacopäivä on hupipäivä!

Meillä syödään usein etnisiä herkkuja, joista erityisesti fish tacot eli kalatacot ovat koko perheen mieleen. Viime syksynä lanseeratut Old El Pason  "tortillaveneet" ovat tuoneet ainutlaatuista helppoutta lapsiperheen arkeen - veneen kun voi helposti täyttää ja se pysyy nelivuotiaallakin kasassa, toisin kuin perinteinen tortillalätty. Mutta minusta nämä ovat ennemminkin tacoja kuin tortilloja - makuasia. Soft tacojen ystävä kuin muutenkin olen! Jauhelihan tai kanan sijaan meillä syödään usein siis kalatacoja, jossa proteiinin virkaa toimittaa milloin savustettu tai grillattu lohi tai savusiika. Perinteisen pico de gallon olemme korvanneet lempeämmällä lapsillekin maistuvalla salsalla! Lisukkeeksi voi tehdä vielä bataattiranskiksia.

Maxin Delin fish tacot

Old El Paso Stuff'n'Stand tortilloja

Savulohta tai -siikaa

Maxin pico de galloa*

Avocadoa

Korianteria

Kevätsipulia

Tuoretta pinaattia

Minitomaatteja

Smetanaa

Sriracha-kastiketta aikuisille, ketsuppia lapsille!

Maxin pico de gallo

1 keltainen paprika kuutioina

1/3 kurkku kuutioina

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1/2 sitruunan mehu

2 rkl ketsuppia

Sekoita aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuutin ajan.

Bataattiranskalaiset

1 bataatti

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Kuori bataatti ja suikaloi se tikuiksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Kaada uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Nosta lämpöä 250 asteeseen ja ota ranskikset pois, heti kun kulmat alkavat tummua.

Kommentit (1)

Vierailija

Miten täytetty tortillalätty ei pysy vielä nelivuotiaallakaan käsissä? Vaikea käsittää tätä kommenttia, tortillojen ja tacojen kotimaassa olisivat vielä enemmän ihmeissään :)

Uusi tuote on tietysi kiva ja lapsia miellyttävä, koska sen saa helposti täytettyä itse.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014