Ihana aniksen makuinen fenkoli toimii myös vauvansoseissa.

Minä rrrrrakastan fenkolia. Siis todella rakastan fenkolia. Saman makumieltymyksen kanssani jakaa poikani Mio, joka suu haukkoen syö fenkolilla maustettuja vauvansoseita. Maxkin aikanaan piti hurjasti fenkolisoseista, joten ehkä se on poikavauvojen juttu! Tämä aniksen makuinen vihannes toimii mitä mainioimmin myös raasteina salaateissa sekä uunipaistoksissa. Tällä kertaa fenkoli sai vauvansoseissa rinnalleen porkkanaa ja hieman omenaa ja lupaan, että näitä fenkolireseptejä tulee vielä lisää!

Fenkolia, porkkanaa ja pikkuomenoita

6-8 annosta

1 fenkoli

2 porkkanaa

2 jauhoista pientä omenaa

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä niitä kattilassa 30min, kunnes ne ovat al dente eli melkein kypsiä. Renssaa fenkoli poistamalla siitä puiseva kanta ja varsiosat sekä viipaloi se suikaleiksi. Nakkaa porkkanoiden joukkoon ja keitä vielä 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi kuoritut ja kuutioidut omenat tai valmista ne kattilan höyryosassa. Keitä vielä 5 min. Soseuta huolella sauvasekoittimella.

Kommentit (3)

Vierailija

 Joo, ne lapset rakastavat fenkolia koska ovat siihen tietyssä iässä tottuneet. Toiset RRRRRRRRRRRRRRakastavat suuria määriä kardemummaa tai kanelia tai vaniljaa, eivätkä yhtään huomaa, että ympäristö ei RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRrrakasta niitä.

Vierailija

Osaatko vinkata, mikä omenalajike olisi sopivin tähän soseeseen? Mikä olisi talviaikaan ulkomaisista omenalajikkeista jauhoisin?

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Itse käytän sitä yhtä luomuomenalajiketta, joka tuosta lähi-prismasta löytyy :) Mutta kaikki punertavaan taittavat ovat musta yleensä hyviä, vihreät liian kirpeitä! /Heidi /Maxin Deli

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014