Kurkkaa piparkakkuiseen satumaailmaan, esittelyssä huikea piparkakkulinna!

Toiset teistä ehkä bongasivatkin oman piparikyhäelmäni Maxin Delin Instagramista, jossa Maxin toiveista askartelin Planes-lentokentän.. Huhhuh mikä homma! Tämän etapin jälkeen päätin lähteä piparkakkutalo-oppiin ystäväni Eevan luo, joka on varsinainen piparkakkutalomestari. 

Eeva rakentaa joka vuosi upeita luomuksia ja on askarrellut piparkakkutaloja yläkouluikäisestä asti. Hän on rakentanut monta taloa, linnaa, kirkkoa ja viime vuonna jopa karusellin! Eeva hakee inspiraation vuotuiseen piparkakkutaloonsa usein lomamatkoiltaan ja tämänvuotisen linnan inspiraatio saatiinkin Lontoosta. Hän aloittaa suunnittelun lokakuussa piirtämällä pipariluomuksensa ensin ruutupaperille kolmiulotteisesti. Tämän jälkeen hän rakentaa kaavat ruutupaperista mallin mukaan. Leipomiseen hän varaa usein koko itsenäisyyspäiväviikonlopun, jolloin talo leivotaan ja lopuksi koristellaan. Piparkakkutalo sulostuttaa perheen joulua aina loppiaiseen asti.

Tässä Eevan ohjeet onnistuneeseen ja stressittömään piparkakkutaloon:

1. Päätä haluatko tehdä piparkakkutalon yhdessä lasten kanssa vai haaveiletko kenties upeasta sisustuselementistä, jossa jokainen nonparelli on suorassa linjassa. Molempia ei kannata yrittää yhdellä kertaa!

2. Käytä suunnittelussa luovuutta! Kysy esimerkiksi lapsilta, millaisen piparkakkuluomuksen he haluaisivat tänä vuonna ja miettikää yhdessä mitä elementtejä se voisi sisältää. Netistä löytyy googlettamalla myös erinomaisia valmiita piparkakkutalon kaavapiirrustuksia.

3. Mikäli rakennat isompaa taloa, kannattaa piparkakkutaikina ostaa valmiina. Näin saat jokaisesta talon osasta tasalaatuisen, jolloin talon kokoaminen on helpompaa ja se säilyy ehjänä pidempään. Itse Eeva suosii Sunnuntai-piparkakkutaikinaa.

4. Perinteet kunniaan koristelussa. Eeva suosii vaaleaa sokerikuorrutetta, ranskanpastilleja, vihreitä kuulia, vadelmamarmeladeja ja hopeisia nonparellikuulia. Nämä pysyvät hyvin kiinni piparkakkutalossa.

Ei kun leipomaan! Vielä ehdit askarrella talon täksi jouluksi!

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014