Isäinpäivänä 9.11. meidän isille kokataan nyhtökanaa!

Meidän isi on lihaani. Isi tykkää lihasta. Näin Max kuvailisi isänsä Matin ruokatottumuksia. Ensi sunnuntaina juhlitaan taas isäinpäivää ja olemme aina kokanneet isille hänen suosikkiherkkujaan tänä tärkeänä juhlapäivänä. Useimmiten teemme hänen ykkösherkkuaan eli ribsejä, mutta tänä vuonna halusin kokata jotain uutta - olenkin suunnitellut kokkaavani pulled chickeniä eli nyhtökanaa. 

Nyhtökokkaaminen on siitä mukava valmistusmenetelmä, että lihasta ja kanasta tulee hurjan mureaa ja mehevää. Näin ollen myös pienet kulinaristit saavat helposti syötyä mahansa täyteen. Nyhtökanaa on myös nopeampi tehdä kuin nyhtöpossua, joten siksi se on kiireiselle perheelle hyvä resepti. Nyhtökanaa kannataa kuitenkin kokata yhdellä kertaa isompi satsi ja tehdä siitä kahta erilaista ruokaa. Näin mekin aiomme ensi viikonloppuna tehdä!

Cola pulled chicken - Nyhtökanaa

6-8 kanan maustamatonta rintafilettä

1,5 dl soijakastiketta

1 dl makeaa chilikastiketta

10 kokonaista mustapippuria

10 korianterinsiementä

3 tähtianista

2 laakerinlehteä

2 tl paprika tai savupaprikajauhetta

1 luomusitruunan raastettu kuori

(1-2 tl raastettua inkivääriä)

2 dl coca colaa (huom! ei light)

Tarjoiluun: tuoretta korianteria

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kiehauta kattilassa kaikki muut mausteet paitsi coca cola - lisää mukaan inkivääri jos haluat kanasta hieman tulisempaa.

Asettele kanan rintafileet syvään, mieluiten kannelliseen, uunipataan. Kaada päälle kuumennettu mausteliemi ja lopuksi coca cola. Kastiketta tulisi olla niin paljon, että kaikki kanat peittyvät liemeen. Paista kansi suljettuna tai foliolla vuorattuna uunissa 150 asteessa 2 tuntia. Anna levätä 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoiluehdotus! Masun täyttävä ja terveellinen annos syntyy, kun tarjoilet nyhtökanan täysjyväriisin ja riisiviinietikkakurkkujen kera. Riisiviinietikkakurkut valmistat helposti - sekoita keskenään 1/2 kurkku paloiteltuna, 1 rkl sokeria ja 4 rkl riisiviinietikkaa. Anna tekeytyä 15 min jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014