Hyydytä vanukkaasi liivatteen sijaan chia-siemenillä!

Olen aina rakastanut vanukkaan tyyppisiä herkkuja, creme bruleeta ja panna cottaa eritoten. Siksi olinkin niin iloinen kun aikanaan löysin Soppa365-palvelusta idean hyödyntää chia-siemeniä vanukkaiden hyydyttämiseen liivatteen sijaan. Mikäli tämä vinkki meni teiltä ohi, niin jaan sen nyt täällä omassa blogissanikin! Nämä ovat myös nopeuden huipentuma eli jos on todella kiireinen päivä tiedossa, voi vanukkaat tehdä edellisenä iltana viidessä minuutissa seuraavaa päivää odottamaan. Chia-siemenet ovat muutenkin yksiä maailman terveellisimmistä siemenistä, sillä ne sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. 

Chia-vanukkaat 

4 pientä kulhollista

200g kookoskermaa

100g valkosuklaata

5 rkl chia-siemeniä

marjoja ja hedelmiä sekä mintun lehtiä koristeluun

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kookoskerma ja chia-siemenet. Jaa pieniin annosmaljoihin ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Varmista, että jokaiseen maljaan tulee tasaisesti chia-siemeniä, jotta hyytyminen onnistuu.

Tarjoile chia-vanukkaan kaverina marjoja tai hedelmiä. Erityisen hyvin rinnalle sopii limellä maustetut mangokuutiot, mansikka, pensasmustikka ja kiiwihedelmä. Kruunaa annos tuoreilla mintun lehdillä.

Kommentit (4)

Vierailija

Niitä ei ole juuri tutkittu joten niitä ei paljon kannata syödä...
Kotimaiset pellavansiemenet ja hampunsiemenet on terveellisempiä.

Valkosuklaa ei varmaan kans oo kovin terveellistä ja tarpeellista

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Hei! Itse asiassa chia-siemenistä löytyy erittäin paljon kansainvälista tutkimusdataa. Pellavansiemeniä ei suositella lapsille tai vauvoille, joten niitä ei missään nimessä. Tässä reseptissä chia-siemenet toimivat liivatteena, joten niitä ei voi korvata muilla siemenillä. Itse en tuijota kaloreita niin tarkkaan, etten sallisi itselleni tai taaperoille vähän suklaata silloin tällöin, mutta jos se on ongelma ruoanlaittajalle, niin tämä resepti kannattanee unohtaa kokonaan! /Heidi /Maxin Deli

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014