Nyt ollaan yksinkertaisten makujen äärella. Sopii hyvin vauvan ensisoseiksi.

Helppoa, nopeaa ja yksinkertaisia makuja. Tällä reseptillä on tämä vauvansose tehty! Tätä sosetta tarjoiltiin meillä kaksosille ensimmäisenä monisoseena eli soseena, jossa oli useampi kuin kaksi makua yhdellä kertaa. Osui ja upposi - tähän soseeseen on myös jatkossa helppo lisätä proteiinia, esimerkiksi kanaa tai jauhelihaa, jos se tuntuu vauvalle maistuvan.

Bataattia, omenaa ja parsakaalia

10-12 annosta

1 bataatti

1 parsakaali

5 pientä kotimaista omenaa tai 2 keskikokoista luomuomenaa

Kuori ja kuutioi bataatti. Pese parsakaali hanan alla ja leikkaa siitä kukinnot. Kuori ja viipaloi omena. Lisää ensin bataatti kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen parsakaalin kukinnot ja anna kiehua toiset 10 minuuttia. Lisää lopuksi omena joko kattilaan tai hyödynnä kattilan höyryosaa ja anna kiehua vielä 5 minuuttia.

Valuta vesi. Soseuta huolellisesti. Sose on melko sakeaa, joten jos vauvasi on palaherkkä niin lisää mukaan kesäkurpitsaa tai lisää keitinlientä tarvittaessa!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014