Aavistus makeaa ja makua yrtillä - sitä vauva ei voi vastustaa!

Bataatti on ollut kaikkien lapsukaisteni mieleen, joten sitä onkin tarjoiltu meillä vuoden ympäri. Kun rinnalle lisää omenaa, mangoa ja hitusen persiljaa, on käsissä lyömättömän maukas sose vauvalle maisteltavaksi. Sose sopii erittäin hyvin pakastettavaksi ja mukaan voi huoletta lisätä kanaa, jos haluaa tehdä soseesta entistäkin ruokaisamman.

Bataattia, omenaa ja mangoa sekä hitunen persiljaa

(6-8 annosta)

1 iso bataatti

3 luomuomenaa

½ mango

1 rkl persiljasilppua

Kuori bataatti ja leikkaa se kuutioksi. Kuori omena ja leikkaa se lohkoiksi.

Keitä ensin bataattia kiehuvassa vedessä lähes kypsäksi noin 20 minuutin ajan. Lisää sen jälkeen omena ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta vesi.

Lisää mukaan tuore mango ja soseuta huolella sauvasekoittimella. Lisää lopuksi valmiiksi veitsellä pienennetty persilja - älä yritä hienontaa kokonaisia lehtiä sauvasekoittimella, sillä palat jäävät liian isoiksi.

Huom! Jos mango on vähänkään raakaa tai hapanta, voit lisätä sen kattilaan yhdessä omenan kanssa, mutta tuore mango antaa kuitenkin ylivertaisen maun. 

Kommentit (1)

Vierailija

Uusissa alle 1v ravitsemusohjeissa kiellettyjen ruoka-aineiden listalla ovat tuoreyrtit suurten nitraattipitoisuuksien vuoksi. Myös kurpitsat kiellettyjä.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014