Nyt kokataan vauvalle jouluisia makuja!

Minusta jouluruoat kuuluvat myös vauvalle. Yksi joulun suosikeistani on pähkinäinen bataattilaatikko, jonka reseptin löysin aikoinaan ulkomailta. Siinä bataatit karamelisoidaan uunissa ja mukaan sekoitetaan ihania jouluisia mausteita. Bataatin rinnalle sopii juuri tässä laatikossa mitä mainioimmin appelsiini, joten siitä lähti idea tähän helppoon soseeseen. Kokkaa siis vauvalle oma soseensa ja pyöräytä perheen joulupöytään maukas bataattilaatikko! 

BATAATTI-APPELSIINISOSE 6kk+

3-5 annosta

1/2 uunissa karamelisoitu bataatti

1/2 luomuappelsiinin mehu

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Leikkaa bataatti kahtia pitkittäissuunnassa ja paista bataatin puolikkaita leikattu pinta leivinpaperiin päin noin tunnin ajan. Anna bataattien hieman jäähtyä. Purista bataatti ulos kuorestaan, soseuta sauvasekoittimella ja mausta appelsiinin mehulla.  

PÄHKINÄINEN BATAATTILAATIKKO

1 uunivuoallinen

n. 2 kg bataatteja

Bataattiseos

2 kg karamelisoituja bataatteja

6 rkl voita + 1 rkl voita uunivuokaan

1 luomuappelsiinin kuori

1/2 tl kanelia

1/2 tl muskottipähkinää

1 1/2 tl suolaa

0,5 dl kermaa

Kuorrute

1,75dl vehnäjauhoja

1,75dl muscovado- tai fariinisokeria

1 tl suolaa

8 rkl kylmää voita pieninä nokareina

1,75dl pecan-pähkinöitä kevyesti pilkottuna 

Leikkaa bataatit pitkittäissuunnassa kahtia ja paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa 1 tunnin ajan. Anna jäähtyä ja purista bataatti ulos kuorestaan tai kaavi lusikalla isoon kulhoon.

Tee seuraavaksi bataattisose. Laita pieneen kattilaan 6 rkl voita, appelsiinin kuori, kaneli ja muskottipähkinä. Kuumenna niin kauan kunnes voi on sulanut ja pienia kuplia alkaa muodostua. Lisää ensin bataattien joukkoon suola sekä kerma ja muussaa huolella perunasurvimella. Lisää joukkoon voi-mausteseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos laakeaan voideltuun uunivuokaan.

Lopuksi on kuorrutteen aika. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, suola ja kylmät voinokareet. Sekoittele niin kauan kunnes voi on herneen kokoisina nokareina. Lisää mukaan pecan-pähkinät ja puristele tahnaa käsin, jotta saat siitä tasaisen. Levitä pähkinätahna bataattisoseen päälle.

Paista lopuksi 200 asteessa vielä noin 20-25 minuutin ajan.

Kommentit (1)

Vierailija

Siis haloo. ihan oikeasti!

Kääntäisit tuon väitteesi mieluiten siten, että jos äideillä riittää virtaa, tässä on vinkki vauvan jouluruoasta. Nyt esität väitteen ikään kuin jokaisen kunnon äidin pitäisi tehdä alle vuoden ikäiselle omat jouluruoat.

Säästä super-mama meidät tavalliset äidit huonolta omaltatunnolta, pliis!

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014