Vaihtoehto kanaviilokille!

Kyllä, banaania ja kanaa samalla lautasella! Syömme perheessämme paljon kanaa ja tämä resepti on kulkenut mukanani teini-iästä asti. Banaanikana on aavistuksen mausteinen ja makeahko wok-tyylinen herkku, joka maistuu erinomaisesti meidän kolmivuotiaallemme ja krantulle isällekin!

Banaanikana

2-4:lle

1 dl mantelilastuja

400g maustamattomia kanan rintafileitä

1 tl curryä

1 tl garam masala -mausteseosta

1 tl suolaa

2,5 dl kanalientä

2 dl kermaa

1 iso tai 2 pientä survottua banaania

1 pienen sitruunan mehu

voita paistamiseen

Paahda mantelilastut kuumalla puhtaalla pannulla, mieluiten korkeareunaisessa kasarissa kunnes ne ottavat väriä. Siirrä pois lautaselle jäähtymään. Jatka samalla pannulla paistaen kanafilet puolikypsiksi voissa. Lisää curry, garam masala ja suola sekä anna mausteiden hieman paahtua. Lisää lopuksi kanaliemi ja hauduta miedolla lämmöllä 8-10 min.

Lisää mukaan kerma ja survotut banaanit. Anna kiehua noin 3-5 min, kunnes kastike saostuu. Lisää lopuksi pienen sitruunan mehu.

Nauti heti kera täysjyvä- tai basmatiriisin. Kaada kastike riisin päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014