Tomaatin maistattaminen vauvalle voikin olla kimurantimpi juttu, bataatin kyljessä siihen tutustuu lempeästi.

Mietin pitkän aikaa miten tekisin tomaattiin tutustumisesta mahdollisimman lempeää vauvoille. Kesällähän se ei ole ongelma, kun on saatavilla meheviä ja makeita tomaatteja, mutta näin talvisin se voikin olla pikkiriikkisen haastavampaa. Sitten keksin ujuttaa tomaatin bataatin kaveriksi ja avot. Oli kuulkaas aika hyvää!

Baby vegebolognese 

4-6 annosta

4 kypsää tomaattia

1 iso bataatti

3 cm pala purjoa

Pese ja halkaise tomaatit kahtia. Poista kantaosa ja suurin osa siemenistä. Lohko tämän jälkeen tomaatit rouheiksi kuutioiksi ja nakkaa ne kattilaan. Keittele noin 5 minuutin ajan, kunnes neste on irronnut tomaateista.

Kuori bataatti ja kuutioi se lohkoiksi. Nakkaa bataatti purjonpalasen kanssa kattilaan ja keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi noin 20 minuutin ajan. Valuta vesi.

Paseeraa tomaattiseos eli painele se siivilän läpi bataattien joukkoon - suurin osa kuorista jää siivilään, mutta se sallinettakoon vauvan ollessa vielä kuuden kuukauden ikäinen. Vanhemmalle vauvalle kuoret voi jo laittaa joukkoon mukaan. Soseuta koko helahoito sauvasekoittimella sileäksi. Joukkoon voi halutessaan lisätä naudan jauhelihaa 1rkl per annos.

Kommentit (2)

Vierailija

Kiitos loistavista vauvojen soseresepteistä! Itse en olisi tullut kokeilleeksi näitä yhdistelmiä. Meidän vauva on hulluna sinun resepteillä valmistettuihin soseisiin, eikä "kaupan soseet" ole mitään näiden rinnalla. Ollaan jo kokeiltu melkein kaikki blogin sosereseptit ja innolla odottelen, josko niitä tulisi lisää.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014