Vauvakin haluaa nyhtöpossua!

Maxin ollessa vauva olin ehkäpä hieman mielikuvitukseton liharuokien suhteen ja hän söikin pääasiassa kanan ohella naudan jauhelihaa. Nyt kaksosten kanssa olen kuitenkin ollut kokeilevampi ja eräänä päivänä sainkin idean vauvan omasta nyhtöpossusta. Jos aikuisten versiosta tulee hurjan mehevää, miksei vauvallekin voisi tehdä omaansa? Siitä se ajatus sitten lähti.

Baby pulled pork

1 porsaan pieni sisäfile

3 cm pala purjoa

(4 luumua)

kiehuvaa vettä

Laita porsaan sisäfile kannelliseen uunivuokaan. Asettele rinnalle purjo ja halutessasi luumut. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin kauan kunnes possu peittyy. Paista 200 asteessa kansi kiinni suljettuna 2 tunnin ajan. Jäähdytä, nosta possu liemestään ja jauha se hienoksi monitoimikoneessa - voit jauhaa 1/2 possun ilman luumua ja 1/2 luumujen kera. Purjoa en jauhanut ainakaan tällä kertaa mukaan. Pakasta annospaloiksi silikonimuotteihin tai pieniin 2dl minigrip-pusseihin.

Käytä nyhtöpossua soseisiin porsaan jauhelihan tapaan, erityisen hyvin se sopii minusta soseisiin, joihin on käytetty porkkanaa tai parsakaalia. 

VINKKI! Tee samalla kaksi sisäfilettä ja valmista siitä uuniperunatahna koko perheelle. Valmista possun sisäfile muuten samaan tapaan ja jauha se jäähtyneenä monitoimikoneessa. Lisää possun joukkoon reippaasti makeaa-BBQ kastiketta (esim. Santa Maria BBQ), ripaus suolaa ja pippuria sekä hitunen creme fraichea. Viimeistele tuoreella persiljasilpulla. Tarjoa tahna rosamunda-uuniperunan täytteenä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014