Äiti, voidaanko taas tehdä sitä rouskuvaa kaalia? -Max, 3-vuotta.

Jotenkin arastelin laittaa tätä reseptiä tänne, sillä luulin, että kaikki olivat jo kokeilleet lehtikaalisipsejä. Komeilivathan ne ruokablogeissa jo vuonna 2012. Syksyn mittaan olen kuitenkin törmännyt useaan kulinaristiin, joka rouskuttaa tätä herkkua ensi kertaa. Uskallankin siis vielä nostattaa esiin tätä helppoa reseptiä, varsinkin kun nämä ovat meidän Maxin mieleen - poika rakastaa rouskuttaa rapeita lehtikaalisipsejä! Ehkä ne siis maistuisivat muillekin taaperoille kautta maan. Popsi sellaisenaan tai tarjoa lisukkeena, molempi parempi.

Lehtikaalisipsit

pussillinen lehtikaalia

ripaus Maldon-suolaa

loraus rypsiöljyä

Revi lehtikaalin lehdet irti keskiosan "ruodostaan". Laita ison kulhon pohjalle 1 tl Maldon-suolaa ja 2-3 rkl rypsiöljyä. Pyörittele lehtikaalit hyvin suolassa ja öljyssä. Varo kuitenkin ylisuolaamasta, sillä lehtikaali imee itseensä herkästi liikaa suolaa.

Levitä lehtikaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 160 asteessa noin 20 minuutin ajan, kunnes lehtikaalit ovat rapeita.

Tällä kertaa hifistelin ja käytin Pöytyällä sijaitsevan Myssyfarmin ihanaa kylmäpuristettua luomurypsiöljyä, joka on tehty parhaimman makuisesta syysrypsistä. Sitä on saatavilla Turun alueen hyvinvarustetuista myymälöistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

1/2 | 

Hyvä kun muistutit näistä, ei ole taas vähän aikaan tullut tehtyä. Nyt kyllä näyttäisi löytyvän lehtikaalia kaupoista paljon paremmin kuin silloin pari vuotta sitten. Onko tuossa rypsiöljyssä muuten vahva tuoksu/maku? Ostin yhdessä vaiheessa Rainbow:n kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä ja siinä oli niin vahva maku, että en pystynyt edes käyttämään sitä, kun jo tuoksu tuntui etovalta. Minkään muun rypsiöljyn kanssa ei ole ollut ongelmaa, mutta tarvitsi oikein pitää taukoa rypsiöljystä, kun se haju oli niin kamala.

2/2 | 

Tätä loistavaa öljyä on mahdollista saada ihan kaikkialle Suomeen avoinmaaseutu.fi verkkokaupan kautta. :) On testattu ja hyvää on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014