Vihdoin siskonmakkarakeitto, jota nirppanokatkin kauhovat mielellään!

Mieheni Matti ei ole koskaan innostunut siskonmakkarakeitosta. Se on todella sääli, sillä itse pidän kovin tästä herkusta ja Maxkin tuntuu tykkäävään "pallonakeista". Taannoin mammakerhossamme ystäväni Katri tarjoili tätä keittoa minulle ja innostuin ikihyviksi. Tein heti keittoa kotona hieman Katrin versiota tuunaten ja pelonsekaisin tuntein kiikutin keiton mieheni eteen: "okei, tää on ihan hyvää", totesi mies ja santsasi toisen lautasellisen. Siksi ajattelinkin jakaa reseptin kanssanne tammikuuta lämmittämään.

Aasialainen siskonmakkarakeitto

4:lle

6 jauhoista perunaa

2 paprikaa

1 lihaliemikuutio

1/2 tuubia Mutti-tomaattipyrettä

3-5 rkl makeaa chilikastiketta

400 g siskonmakkaroita

1 tlk käyttövalmiita musta- tai valkopapuja esim. GoGreen

1/2 limen mehu

ruukullinen tuoretta korianteria

Kuori perunat ja pilko ne suupalakokoisiksi. Paloittele paprika samoin suupalakokoon. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät reilusti. Nakkaa mukaan lihaliemikuutio. Nosta kiehuvaksi ja keitä perunoita noin 5 minuutin ajan.

Lisää joukkoon paprika, tomaattipyre ja makea chilikastike. Pursota siskonmakkarat mukaan keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia. 

Lisää pavut ja keitä vielä 5 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta limen mehulla ja silppua mukaan ruukullinen tuoretta korianteria. Avot.

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014