Sesongin herkkuja kevään kuplivaan juhlaan!

Juhlimme siis viime viikonloppuna Mimosan ja Mion syntymäpäiviä teemana vappubrunssi. Väkeä oli kymmenisenkunta ja ruokaa tietysti yllin kyllin! Kanssani keittiössä kokkasi MasterChef kolleegani Pitsi&Pippuri -ruokablogia pitävä Hanna Santasalo, jonka kanssa ideoimme juhlapäivän kokonaisuuden. Pidämme kovin kevään herkuista, joten siksi satsasimmekin täysillä niihin!

Vappubrunssi #suolaiset

Savulohi & sinappi-ruohosipulismetanaa

Grillattu vihreä parsa voisulalla ja parmesanilla

Uudet potut sitruunavoilla ja ruohosipulilla

Hernepestopastasalaattia

Melonimix

Itse olen hankkinut aikoinaan grilliin asetettavan Opa Muurikka-savustusastian, joka on palvellut jo uskollisesti puoli vuosikymmentä. Savustan siinä kalaa, äyriäisiä, lihaa, kasviksia, juustoja... ...melkeinpä mitä vain. Savustin asetetaan siis grillin sisään ja pohjalle puulastuja sekä sokerinpaloja. Ison merilohen fileen savustaa hetkessä! Kaiken kaikkiaan savustin alle tunnissa juhlaväelle lähes kaksi kiloa lohta juhlapäivän aamuna. Kylkeen kannattaa pyöräyttää raikas kastike, jossa smetanan joukkoon sekoittaa hieman sinappia, sokeria, suolaa, sitruunamehua ja pilkottua ruohosipulia.

Parsan grillasimme kevyesti ja pyörittelimme sen jälkeen voisulassa. Päälle kevyesti parmesanraastetta ja se on sillä valmista! Uudet potut keitimme kypsäksi, jonka jälkeen nekin saivat makua voisulasta, johon oli raastettu sitruunankuorta sekä reilusti ruohosipulia.

Hernepestopastasalaatin resepti on Glorian Ruoka ja Viini -lehden numerosta 2/2015, mutta jätimme siitä tässä kohtaa pekonin pois. Hernepestopasta toimii siis erinomaisesti myös kylmänä lisukkeena.

Melonimix on erittäin yksinkertainen, mutta näyttävä herkku. Siihen tarvitaan kolmea eri väristä melonia, jotka leikataan tasakokoisiksi kuutioiksi ja pinotaan torniksi. Melonitornin voi sitten koristella vielä mintun lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014