Miten saada suu makeaksi vähällä vaivalla?

Juhlimme siis viime viikolla Mimosan ja Mion syntymäpäiviä teemalla vappubrunssi ja keittiössä kanssani kokkasi ihanaakin ihanampi MasterChef 2014 finalisti Hanna Santasalo, joka kirjoittaa myös Pitsi & Pippuri -ruokablogiaan. Kahvipöydässä kruununjalokivenä komeili upeaakin upeampi kakku, johon satsasimme valtaosan energiastamme - tämä kakku ansaitseekin ihan oman postauksen, joka tulee myöhemmin tällä viikolla! Muut makeat suupalat loihdimme teemaan "tuunattua, nopeaa ja helppoa", jotta mahdollisimman moni voisi näitä niksejä hyödyntää tulevan vapun brunssillaan ja keskittyä kokkaamisen sijasta yhdessäoloon.

Laiskat mansikkapopsit

Rakastan kakkutikkareita, mutta ne ovat usein melko työläitä. Saman fiiliksen ajaa vaahtokarkki-mansikkapopsit, joiden pää on kasteltu kevyesti suklaaseen. Pujota grillitikkuun ensin iso vaahtokarkki, sitten mansikka ja lopuksi toinen vaahtokarkki. Kasta sulaan suklaaseen ja koristele nonparelleilla. Anna kovettua jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.

Simasuun mehujää

Löysin Tiger-kaupasta retrohenkisiä mehujäämuotteja erinoimaisen huokeaan hintaan. Nappasin ne mukaan tehdäkseni isommille lapsille simasta mehujäitä. Hyvin tekivät kauppansa!

Tuunatut munkit

Ostin Vaasan Kotiuunin -valmismunkkirinkilöitä, sokeroin ja valutin sulaa suklaata päälle. Helpompaa kuin donitsien kuorruttaminen! Sulatuksen jälkeen munkit olivat vartissa valmiit.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014