KirjaTiltu ja Lettu - Leikkimökin asukas

Teksti: Taru Viinikainen

Kuvitus: Oili Kokkonen

Kustantaja: WSOY 2017 (saatu arvostelukappaleena)

Jännitys: 2/5 "Tästä ei äiti ilahdu, Lettu sopersi. Ja tietysti juuri silloin keittiön ovelta kuului: - Mistä en?"

Kikatus: 4/5 "Oma huone! pertinjuntti huudahti ja kiskaisi partaansa. - Tehän olette lapsia! Pikkuisethan nukkuvat kukkaruukuissa, koululaiset kottikärryissä."

Liikutuksen kyyneleet: 1/5 "Mitä vain sinun kanssasi, sisko!"

***

Taru Viinikaisen kirjoittamassa ja Oili Kokkosen kuvittamassa uudessa lastenkirjasarjassa esitellään Tiltu ja Lettu, alle kouluikäiset siskokset. Vappuna Tiltu ja Lettu löytävät uudesta leikkimökistään pertinjuntin. Pertinjuntti ei ole pelkästään tosi hauska sana (kokeilkaa vaikka sanoa lapsillenne pertinjuntti, varmasti alkavat nauraa) vaan myös hassu pikkuinen ukkeli, eräänlainen tonttu, joka on päättänyt talvehtia tyttöjen leikkimökissä. Kesäisin pertinjuntista tulee kesäunta nukkuva, puutarhatonttumainen pihakoriste.

Tiltu ja Lettu ovat tietenkin aika ihmeissään löytäessään pertinjuntin leipomassa heidän leikkimökissään. Pertinjuntti puolestaan on ihmeissään vähän kaikesta ihmisten maailmaan liittyvästä ja onnistuu uteliaisuudellaan saattamaan tytöt aika kiperiinkin tilanteisiin. Jännitystä tarinaan tuo arvaamattoman pertinjuntin lisäksi tyttöjen taianomainen muodonmuutos: Tiltusta tulee puolivaris ja Letusta apinapuoli. Mahtavatko he palautua ihan tavallisiksi tytöiksi ennen viimeistä sivua?

Tiltun ja Letun vauhdikkaasta päivästä kuuleminen sai omat viisi- ja kolmevuotiaani kikattamaan monta kertaa, ja tyttöjen puolesta olisin voinut lukea vaikka koko kirjan siltä istumalta alusta loppuun. Se jos mikä on onnistuneen kirjan merkki!

Lämmin suositus Tiltun ja Letun leikkimökkiseikkailulle! Tässä on mainio lahjaidea myös pukinkonttiin!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat