KirjaPennut pelastavat joulun

Teksti: Ursula Ziegler Sullivan

Suomennos: Jenni Rapelo

Kuvitus: Harry Moore

Kustantaja: Sanoma Media Finland 2017

***

Viikon kirja pysyttelee tälläkin viikolla joulutunnelmissa. Varasin lapsille kirjastosta Ryhmä Hau -lastenohjelmasta tutun tarinan, Pennut pelastavat joulun, ja alkuviikosta sain käydä noutamassa kirjan. Kuten arvasin, tytöt olivat pentujen jouluseikkailusta aivan innoissaan! Varsinkin kolmevuotiaamme, jonka Ryhmä Hau -innostukselle ei loppua näy.

Tarina alkaa jouluaatosta. Jännälahti on lumen peitossa, ja pennut koristelevat Vahtitornin edustalla komeilevaa joulukuusta. Pentupoppoota johtava Riku seuraa joulupukin etenemistä pukkipaikantimella ja huomaa, että pukin rekeä lähestyy lumimyrsky! Pian joulupukki ottaakin yhteyttä Rikun HauPadiin ja kertoo kadottaneensa niin lahjasäkkejä kuin poronsakin. 

"Tarvitsen apuasi, Riku. Muuten joulu on pilalla", pukki huokasi.

Ryhmä Hau ryhtyy totta kai joulunpelastushommiin ja kaikille pennuille löytyy tehtävä: Rollelle kaivamista, Rekulle korjaamista, Kajalle, Tomalle ja Sampalle lahjojen etsimistä ja jakamista, ja Vainun hommaksi jää porojen löytäminen. Lahjat ja porot löytyvät, mutta joulupukin reestä tipahtanut taikatähti on vielä kateissa. Ilman taikatähteä porot eivät pysty lentämään, joten joulu on vieläkin uhattuna. Mutta Rikun nokkeluuden avulla taikatähti löytyy. Tähti oli tipahtanut Taimi-emännän maatilalle, ja Mielikki-lehmä oli lähtenyt tähden avulla pienelle iltalennolle. Riku ja pennut saavat palautettua tähden joulupukille ja tadaa! Pennut pelastivat joulun. 

Huh!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram