Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Magdalena Hain Kurnivamahainen kissa on kiehtova lastenkirja. Se kertoo kaukaisesta, kuivuuden ja köyhyyden runtelemasta maasta, siellä asuvasta pikkuruisesta mutta rohkeasta tytöstä ja kissasta, jonka maha kurnii niin, että sen on syötävä kaikki mitä sen eteen osuu. 

Kurnivamahainen kissa aikoo syödä myös tytön, mutta tämä saa puhuttua kissan ympäri lupaamalla etsiä sille jotain muuta syötävää. Eriskummallinen parivaljakko törmää kyläläisiin, jotka ovat syöneet jo unelmansakin ja miekkoihin, jotka ovat jääneet lojumaan rantahiekkaan kissan syötyä kaksi armeijaa. Tytölle valkenee pikkuhiljaa, että kurnivamahainen kissa on tosiaan syönyt kaiken pikkulinnuista eläimiin ja kaloista viljoihin. Kissa ei haluaisi syödä tyttöä, mutta ei voi itselleen mitään.

Nyt meidän yhteinen päivämme on lopussa ja minun on syötävä myös sinut, pieni tyttö, vaikka sinusta on tullut minun ystäväni. 

Varovasti, melkein lempeästi kissa nielaisee tytön. Ja sitten se alkaa ahmia: se syö vuoret, tiet, tähdet, kuun, koko maailman. Kissan toteuttaessa kurnivan mahansa vaatimuksia tyttö matkustaa sen jättimäisessä mahassa yhä pidemmälle ja pidemmälle, kunnes törmää vastenmieliseen ukkoon, joka mässäilee kissan syömillä asioilla. Ukko on nimeltään kaikenherra Albertus Sepeteus Eknobaatti Hneus. Tarvitaan tytön rohkeutta ja oveluutta ja kissan tahtoa hyvittää tekonsa ennen kuin A. Hneus voitetaan.

Lapsia kurnivamahaisen kissan tarina ei oikein miellyttänyt, mutta itse pidin kovasti kirjan vahvasta tunnelmasta, taidokkaasta kuvituksesta ja vertauskuvallisuudesta.

KirjaKurnivamahainen kissa

Teksti: Magdalena Hai

Kuvitus: Teemu Juhani

Kustantaja: Karisto 2017

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat