Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Aikaisemmin aikuisille kirjoittanut Helmi Kekkonen kokeilee siipiään lastenkirjailijana. Yhdessä kuvittaja Aino Louhen kanssa tehty Nurinkurin Anna kertoo kuusi vuotta täyttävästä Anna Mimosa Peppisestä, joka tykkää tehdä asioita nurinkurisesti. Anna on odottanut syntymäpäiviään malttamattomasti, mutta heti aamusta alkaen asiat uhkaavat mennä mönkään: vaippaikäinen pikkuveli pissaa lattialle, tanssitunnilla ei saakaan tarjota keksejä synttäreiden kunniaksi ja kaiken huipuksi uudella ryhmäläisellä on myös syntymäpäivä, vaikka piti olla Annan erityinen päivä. Synttärikutsuillakin tulee kavereiden kanssa riitaa.

Pienen lapsen elämään väistämättä kuuluvat pettymykset ja niistä yli pääseminen on tärkeä teema. Kekkonen ei selittele turhaan, vaan Annan päivästä muodostuu juuri niin nurinkurinen kuin leikki-ikäisen päivästä voi tulla, iloineen ja harmeineen. Annan äidit ovat turvallisesti läsnä, vaikkakin tarinassa taka-alalla. Pääosassa on Anna, jonka juhlat ovat loppujen lopuksi oikein kivat tirekkekirättnys. Liekö syynä Kekkosen tausta herkkäsävyisessä kaunokirjallisuudessa, kun myös Nurinkurin Anna tuntui puhuttelevan enemmän aikuista kuin lasta. Meillä kirja luokiteltiin nelivuotiaan toimesta kategoriaan ihan kiva.

Kristiina Louhen tytär Aino Louhi oli minulle vieras kuvittaja, ja kesti hetken ennen kuin pääsin hänen maailmaansa sisään, mutta loppujen lopuksi juuri Louhen pastillisävyt ja puuvärit loivat kirjaan raikkaan ja samalla nostalgisen tunnelman.

Suosittelen kirjaa 3-6-vuotiaille.

***

KirjaNurinkurin Anna

Teksti: Helmi Kokkonen

Kuvitus: Aino Louhi

Kustantaja: Kustantamo S&S 2019

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat