Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten. 

Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) kertoo hurjaan suosioon kohonneen Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) -kirjan lailla suomalaisista ihmisistä, jotka toimivat hyvinä esikuvina meille kaikille.

Kirjan toinen toimittaja, Emmi Jäkkö, on kuvaillut miehistä sankaruutta erityisesti kykynä "hyväksyä itsensä ja omat heikkoutensa ja toimia ne huomioon ottaen". On tärkeää välittää tämän päivän lapsille ja nuorille viestiä siitä, että jokainen on arvokas omana itsenään ja että ei ole mitään tiettyä miehen tai naisen mallia, johon pitäisi yrittää mahtua. 

Kirjan 45 tarinasta jokainen alleviivaa tätä merkityksellistä sanomaa, ja vieläpä ilahduttavan moninaisesti. Mukana on huippusuosittujen julkisuuden henkilöiden lisäksi muun muassa kansanedustaja Kalle Könkkölä, joka taisteli sitkeästi vammaisten oikeuksien puolesta, avustusjärjestön johtaja Heikki Hursti, kuvajournalisti, sotakuvaaja Niklas Meltio ja presidentti Martti Ahtisaari

Tarinat on jaettu kahdelle aukeamalle siten, että jokaisesta sankarista on muotokuva, kaksi sivua tekstiä ja infosivu. Kirjan 28 kuvittajaa ja 30 kirjoittajaa ovat tehneet loistavaa työtä, ja Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) innostaa rohkaisevilla ja inspiroivilla tarinoillaan.

Michael Monroe, yksi kirjan sankareista:

***

KirjaSankaritarinoita pojille (ja kaikille muille)

Toimittanut: Emmi Jäkkö ja Aleksis Salusjärvi 

Kustantaja: Into Kustannus Oy 2019

Lue myös:

Iltasatuja kapinallisille tytöille

Hurraa tytöt! Kolme upeaa uutuuskirjaa tulvillaan naisenergiaa

Pojatkin saivat omansa: Rohkeiden poikien kirja

...ja kurkkaa Sateenkaarifaijan mietteet kirjasta!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram