Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Ovatko kissasisarukset Killi ja Kiki teille tuttuja? Meille ei ollut, vaikka kyseiset kissat ovat seikkailleet myös Pikku Kakkosessa. Kyseessä on 2-6-vuotiaille suunnattu, tunnetaitoja ja sinnikkyyttä vahvistava piirretty, johon perustuvia kirjoja Minerva Kustannus kustantaa suomeksi.

Kirjassa Kiukkupussi-Killi Kiki ja Killi hyppäävät tapansa mukaan taika-arkkuun, josta löytyy aina mielekästä tekemistä. Tällä kertaa taika-arkusta paljastuu vesivärejä, essuja ja pensseleitä, joten sisarukset päättävät ryhtyä taidemaalareiksi. Killin taiteelliset suunnitelmat menevät kuitenkin jatkuvasti mönkään ja lopulta hän paiskaa siveltimet ja värit nurkkaan. Apuun astelee salaperäinen taiteilija, joka paljastuu kissojen äidiksi. Äidin viisaat neuvot auttavat Killiä rauhoittumaan ja yrittämään uudelleen:

Mutta ethän voi suunnitella milloin aurinko paistaa. Tai milloin joku kaatuu. Tai milloin alkaa aivastuttaa.

Killi kokee tärkeän ahaa-elämyksen: ei haittaa, vaikka kaikki ei sujuisi suunnitelmien mukaan. Suunnitelmia voi muuttaa lennossa, kuten Killi äidin oppien mukaan tekeekin, ja lopputuloksena on oikein onnistunut taidenäyttely. 

Mielestäni Kiukkupussi-Killi ja koko sarja muutenkin sopii hyvin 2-4-vuotiaille, kun taas sitä vanhempien lasten mielestä kissojen leikit saattavat tuntua jo tylsiltä. 

Fun fact: Sarjan käsikirjoittajana toimiva Mike de Seve tunnetaan myös Beavis ja Butthead -animaatioista. Hän on mukana myös Kikattavan Kakkiaisen (engl. Gigglebug) tuotannossa.

***

KirjaKiukkupussi-Killi

Teksti ja kuvitus: Mike de Seve ja Michael Mennies

Suomennos: Siiri Turunen

Kustantaja: Minerva Kustannus Oy 2018

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram