...näihin ihaniin, hyödyllisiin tai muuten vain kivoihin sivustoihin?

Kirjavinkkarit

Nimessä kaikki oleellinen: kirjavinkkarit vinkkaavat houkuttelevista kirjoista ja innostavat lukemaan. Tutustu erityisesti tähän postaukseen: 101 LaNu-kirjaa

Lastenkirjainstituutti 

Lastenkirjainstituutti on lasten- ja nuortenkirjallisuuden asialla henkeen ja vereen. Kun ensimmäisen kerran vierailin Lastenkirjainstituutin sivuilla, ensimmäinen ajatukseni oli, että tänne haluaisin töihin

Lastenkirjainstituutti järjestää muuten Tampereella perjantaina 10.11.2017 Kuka lukisi minut? -seminaarin, jonne todellakin menisin, ellei esteenä olisi sellainen pienimuotoinen asia kuin päivätyöni.

Suuri lukuseikkailu 

Lukukeskuksen ja Lastenkirjainstituutin järjestämä Suuri lukuseikkailu yhdistää Suomi 100 -juhlat ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden. Yhtenä poimintana mainittakoon marraskuussa vietettävä Kiedo meidät tarinaan -kampanja, jonka järjestää Suomen Vanhempainliitto. Tarkoituksena on kannustaa miehiä lukemaan päiväkoti- tai kouluryhmille esimerkiksi aamupiirin yhteydessä.

Lastenkirjahylly

Rouva Huun eli tutkija Päivi Heikkilä-Halttusen lastenkirjablogi. Heikkilä-Halttunen on varmasti Suomen tunnetuimpia lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkijoita ja kriitikoita. Lastenkirjahylly on täyttynyt kirjoista vuodesta 2009 lähtien, ja ensimmäisen postauksen blogin perustamisen taustoista voit lukea tästä.

Media-avain

Nyt hyppään lastenkirjoista lasten elokuviin, mutta sen verran näppärä on tämä Media-avaimen sivusto, että halusin sen nostaa esille. Media-avaimen avulla voit esimerkiksi etsiä elokuvia lasten iän mukaan tai hakea vaikkapa tunnetaitoja ruokkivia tai humoristisia elokuvia.

Viihdevintiöt

Elokuvista voikin sitten hypätä pelimaailmaan. Viihdevintiöt testaavat mobiilipelejä ja -sovelluksia ja vinkkaavat turvallisista ja pienille lapsille sopivista vaihtoehdoista. 

Sateenkaariperheet ry

Sivustolle on kerätty sellaisia kirjoja, joissa myös muunlaiset perheet kuin heteroydinperheet saavat äänensä kuuluviin. (Tästä aiheesta tulossa lähiaikoina oma postauksensa!) 

Ihanaa viikonloppua kaikille! Minä aion lysähtää aivan kohta sohvalle ja katsoa mieheni kanssa uutta suosikkiohjelmaamme, joka nimensä perusteella on kuin meille tehty: Sohvaperunat

Lue myös edelliset linkkivinkkini.

(Postauksen kuva Turun Kirjamessuilta Turun Sanataideyhdistyksen osastolta. Olethan jo lukenut raporttini messutunnelmista?)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat