Vieläkö muistatte Neiti Etsivän? Olin nuorempana hyvinkin tykästynyt näihin vauhdikkaisiin jännäreihin, kuuluin muistaakseni jopa johonkin Neiti Etsivä Fan Clubiin! Tässä sarjassa lukemista riittää ahneimmillekin lukutoukille, sillä Neiti Etsivä seikkailee yli sadassa kirjassa. 

Tammi on julkaissut tänä vuonna uusia painoksia vanhoista Neiti Etsivistä, mikä sai minut hyvin haikeannostalgiselle tuulelle. Listaan tähän meidän kaikkien oman elämämme salapoliisien iloksi viisi mielenkiintoista Neiti Etsivä -faktaa!

Neiti Etsivä Fun Facts

#1 Neiti Etsivän nimi on suomeksi Paula Drew ja englanniksi Nancy Drew. Sen vuoksi elokuvien ja TV-sarjojen englanninkieliset sutkaukset tyyliin "Aren't you a regular Nancy Drew!" eivät välttämättä aukea niin helposti suomalaiskatsojalle.

#2 Kirjailija Carolyn Keene ei ole oikea henkilö, vaan salanimi ison haamukirjoittajajoukon takana. 

#3 Sarjan ensimmäinen suomennettu kirja Neiti Etsivä ja kadonnut testamentti ilmestyi vuonna 1955. 

#4 Neiti Etsivä kelpaa hyvin feministiseksi esikuvaksi, sillä Paula Drew on rohkea, itsenäinen, älykäs ja empaattinen nuori nainen. (Virkistävää vaihtelua etenkin Enid Blytonin ankeaan naiskuvaan!) Miinusta tosin ropisee siitä, että Paulan ystävän, Bessin, ylipainoa kommentoidaan häiritsevän usein.

#5 Neiti Etsivä pääsi tänä vuonna valkokankaalle, kun Ellen DeGeneresin tuottama elokuva Nancy Drew and the Hidden Staircase julkaistiin. Suomennetun version (Neiti Etsivä kummitustalossa) ikärajaksi on määritelty K12.

Onko sinulla erityisiä Neiti Etsivä -muistoja? Jaa kommenteissa! :)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Neiti etsivät oli mun lempikirjoja! Olen lukenut melkein kaikki ja pakko tunnustaa, että olen pari lukenut aikuisiälläkin, kun bongasin kirjastosta pari mitä en ollut aiemmin lukenut :D Omille lapsille olen koittanut näitä mainostaa ja lainannut kirjastosta, mutta ei uppoa ollenkaan ja olen niiiiiin surullinen asiasta. Toinen lempisarja oli Mystery Club ja sekään ei lapsille kelpaa.

Tiia Aaltonen
Liittynyt2.1.2018

Kyllä näitä aikuisiälläkin lukee, vähän niin kuin Viisikoita ja muita lapsuuden suosikkeja <3 Mystery Club oli myös yksi suosikkisarjoja lapsena!

Paulafani
2/4 | 

Ihanalla 80-luvulla nämä Neiti Etsivät ilmestyivät kolme kirjaa aina kerrallaan. Onneksi oli suhteita kirjastonhoitajaan, joka otti ne jemmaan, ja ojensi tiskin alta kun uusi satsi tuli. Ensimmäisenä minulle :) Kirjastossa kävin tuolloin 3 kertaa päivässä, joten ne tuli ihan lämpöisenä syliin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram