Ti-ti-ti-di-DII! On Lue meille äitikulta -blogin ensimmäisen kirja-arvonnan aika!

Kirja: Pekka Töpöhäntä päiväkodissa

Teksti: Åsa ja Michael Rönn

Kuvitus: Ingrid Flygare

Kustantaja: Gummerus 2017 

***

Tämän lapsiperheen arki koki suuren myllerryksen elokuussa, kun lapsemme aloittivat päiväkotiurakkansa. Ensimmäisten päivien nikottelujen jälkeen kaikki on sujunut paljon paremmin kuin olisin ikinä uskaltanut toivoa. Olen ollut asiasta niin helpottunut, että iloisissa päiväkotifiiliksissä pyysin lukijoiden kesken arvottavaksi Gummeruksen hauskan uutuuskirjan Pekka Töpöhäntä päiväkodissa.

Pekka Töpöhäntä kissakavereineen on varmasti jo kaikille tuttu. Itse muistan Pekan omasta lapsuudestani lähinnä yhdestä piirroselokuvasta, jonka koin aika ajoin jopa ahdistavaksi tunnelmaltaan. Olin lapsena varmaan vähän liiankin empaattinen ja minun oli vaikea katsoa, miten Pekka-parkaa nöyryytettiin Monnin ja muiden kissojen toimesta. Omille lapsilleni en ehkä Pekka Töpöhäntää olisi tullut hankkineeksi, mutta tytöt ovat saaneet muutaman kirjan naapurista, ja aikuisena pystyn jo suhtautumaan vähän neutraalimmin Monnin kiusantekoon... Itse asiassa Monnin typeryyksistä saa aikaiseksi hyviä kaveritaitokeskusteluja viisivuotiaan kanssa, ja osaa kolmevuotiaskin jo tuohtuneena todeta, että ei ole kyllä reilua, jos Monni meinaa ottaa itselleen kaksi silakkaa ja antaa Pillille ja Pullalle vain yhden puoliksi. Parastahan näissä Pekan ja Monnin välisissä nahisteluissa on se, että Pekka hyväntahtoisena ja kilttinä kissana vetää kuitenkin aina pidemmän korren, ja huiputtava Monni joutuu tyytymään tappion karvaaseen kalkkiin. 

Itse olin vähän yllättynyt siitä, että Pekka Töpöhännän tarinat jatkuvat edelleen ihan uutuuskirjojenkin muodossa, onhan Pekka jo yli 75-vuotias kissavanhus. Alkuperäiset Pekka-kirjat kirjoittanut Gösta Knutsson kuoli jo 1970-luvulla, mutta kirjailijat Åsa ja Michael Rönn yhdessä kuvittaja Ingrid Flygaren kanssa ovat jatkaneet Töpöhännän tarinaa ja (omien sanojensa mukaan) varovasti kirjoittaneet niitä myös uudelleen. Mielestäni on erittäin tervetullutta, että sisällöltään ja tyyliltään ehkä vähän ummehtuneitakin tekstejä päivitetään nykypäivään paremmin sopiviksi, sillä onhan esimerkiksi juuri Pekka Töpöhännässäkin vaikka mitä ihailemisen arvoista: Pekka on aina ystävällinen ja reilu, vaikka joutuu usein itse kohdelluksi epäreilusti. 

Pekka Töpöhäntä päiväkodissa -kirjassa kerrotaan, miten kissat vievät pentujaan päiväkotiin ihan samalla tavalla kuin ihmisetkin. Hoitotäti Fiian sairastuttua hänen tyttärensä Maija lupaa pitää kissoja silmällä, ja Pekka tulee tietysti apuun. Aamupiirin sijaan kissanpennuille järjestetäänkin liikuntapäivä, ja siinä rytäkässä Rauhan ja Riston Röllö-pentu katoaa. Ei tule varmaan yllätyksenä kenellekään, että Monnillahan tässä on kyntensä pelissä, ja Pekka saa syyt niskoilleen. Pekka Töpöhäntä päiväkodissa -kirjan loppu eroaa kuitenkin oleellisesti alkuperäisistä tarinoista, joissa saattoi käydä esimerkiksi näin:

Kissat hyökkäävät mukiloimaan huijauksesta kärynnyttä Monnia kirjassa Pekka Töpöhäntä urheilukilpailuissa:

Mutta tämän päivän Pekka Töpöhännässä Monni pyytää kolttosiaan Pekalta anteeksi. Huomattavasti kivempi vaihtoehto kuin joukkopahoinpitely!

Kirja-arvonnan säännöt:

Kommentoi tähän postaukseen oma Pekka Töpöhäntä -muistosi ja olet mukana arvonnassa! Arvontaan voi osallistua myös Facebookissa Lue meille äitikulta -sivulla kommentoimalla tämän postauksen linkkiä (sivulla erikseen ohjeet) ja Instagramissa kommentoimalla tämän postauksen kuvaa. Jos kommentoit täällä blogissa, muista laittaa mukaan sähköpostiosoitteesi, että saan sinuun tarvittaessa yhteyttä! :) 

Arvonta päättyy viikon päästä sunnuntaina 24.9. klo 18.00. 

***

Lue meille äitikulta Facebookissa 

Lue meille äitikulta Instagramissa (@luemeilleaitikulta) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat