Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Misse ja Lapin taikayö on iltasatu, joka kertoo Alina-tytön mielikuvitusseikkailusta Lapin tuntureilla. Kirjan takana ovat Hillcottagen Emiliana Salomon ja Petra Hulkkonen. Salomon on Ranskassa asuva pienten lasten äiti, joka inspiroitui kuvittaja-taiteilija Hulkkosen luonnonläheisestä taiteesta ja halusi kirjoittaa iltasadun lapsilleen.

Tarinassa Alina on menossa nukkumaan Misse-kissansa kanssa. Unissaan hän päätyy seikkailemaan ystävällisten villieläinten kanssa ja tutustuu niin suteen, poroon, ilvekseen, kärppään kuin ahmaan. Sinänsä viehättävä iltasatu alkaa ja loppuu vähän töksähtäen, mutta tämä häiritsi oikeastaan vain aikuista lukijaa, eikä viisivuotiasta kuulijaa, joka kuunteli tarkkaavaisena tarinan alusta loppuun. Itse jäin myös hieman miettimään, miksi kirjan nimi on Misse ja Lapin taikayö, kun pääosassa on kuitenkin Alina eikä tämän kissa.

Hulkkosen kuvitus on todella kaunista ja sai minut ja kuopuksen huokailemaan ihastuksesta monet kerrat. Näkisin Hulkkosen kädenjälkeä mielelläni myös muissa luontoaiheisissa saduissa!

Kirjan lopussa on tieto-osio kirjassa esiintyneistä eläimistä ja mukana on myös kysymyksiä lapsen ja aikuisen yhdessä pohdittavaksi. Jokaisesta myydystä Misse ja Lapin taikayö -iltasadusta lahjoitetaan euro luonnonsuojeluun. Kirja julkaistiin samanaikaisesti suomen, saksan ja englannin kielellä.

***

KirjaMisse ja Lapin taikayö

Teksti: Emiliana Salomon

Kuvitus: Petra Hulkkonen

Kustantaja: Hillcottage 2019

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram