Kirjat saatu arvioitavaksi blogia varten.

Sain hiljattain piristävän kirjalähetyksen Mini Kustannukselta – kolme tänä vuonna ilmestynyttä kaunista ja kotimaista kuvakirjaa.

Tiesin heti paketin avattuani, kenelle minityypille antaisin Susanna Olkinuoran teokset nimeltään 1, 2, 3 Kuinka monta eläintä? ja Kiki hukkaa pallonsa. Nämä kirjat sopivat parhaiten taaperoille ja pienille leikki-ikäisille, jotka osaavat jo käsitellä muitakin kuin paksusivuisia pahvikirjoja.

1, 2, 3 Kuinka monta eläintä? on iloinen numerokirja, jossa opetellaan luvut ykkösestä kymppiin. Tässä kirjassa on aivan ihana väritys!

Kiki hukkaa pallonsa on taaperoiden mielikuvitusta kutkuttava kertomus siitä, miten pikkuinen Kiki-kissa etsii rakasta palloaan. Samalla kun palloa etsitään, pallo-sanalla myös leikitellään, mikä tuo hauskan lisän tarinaan. Kiva yksityiskohta on myös se, että jokaisella aukeamalla on jotain pallomaisen pyöreää.

Kirjapaketin mielenkiintoisin teos on kuitenkin Emilia Laitisen kuvittama Karmiva Sirkusjengi. Kirja syntyi Mini Kustannuksen järjestämän kuvituskilpailun tuloksena siten, että Olkinuora kirjoitti Laitisen luomien hahmojen pohjalta kirjan tarinan.

Karmiva Sirkusjengi koostuu hyvin erikoisen näköisistä sirkustaiteilijoista: mukana on pääkalloista tykkäävä akrobaatti Agnessa, arka ja kiltti sirkuspelle Harmi, vaaleanpunaiseen vyölaukkuun sonnustautunut herkkä voimamies Mahti, luonnonyrtteihin erikoistunut tasapainoilutaituri Onerva ja lavalla tarkka mutta lavan ulkopuolella hajamielinen taikuri Kalma.

Vaikka sirkusjengiläiset näyttävät hyvin erilaisilta, heitä yhdistää yksi iso asia: heitä kaikkia kiusattiin sirkuskoulussa, jota johti petollinen Magnus von Suunsoittaja ja tämän häijy apuri Urpo T. Rapetsi. Porukan ulkopuolelle jätetyt sirkustaiteilijat huomasivat hyvin nopeasti, että he saavat toisistaan voimaa ja turvaa, ja Karmivan Sirkusjengin yhteenkuuluvuuden tunne nousi arvoon arvaamattomaan, kun heidät hylättiin saarelle oman onnensa nojaan. Ennen onnellista loppua ystävykset oivalsivat, että jokaista heitä tarvitaan juuri sellaisina kuin he ovat kaikkine pienine kummallisuuksineen. 

En yhtään ihmettele, että nämä Laitisen upeat kuvat toivat hänelle kuvituskilpailun voiton. Karmivassa Sirkusjengissä on juuri sellaista rouheaa ja persoonallista otetta, jonka yhdistän Mini Kustannuksen kirjoihin. Kirja sopii mielestäni parhaiten isommille alakoululaisille ja varhaisteineille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat