Tuoteyhteistyö: Satukustannus

Luetaanko teillä Miinaa ja Manua? Uskomatonta, että nuo lasten rakastamat kissahahmot ovat syntyneet samana vuonna kuin minä, muinaisen 80-luvun alkupuolella! Ja nyt näitä tuttuja tarinoita lukevat ja kuuntelevat omat viisi- ja kolmevuotiaat tyttöni. Esimerkiksi Miina ja Manu lääkärissä -kirjaa on luettu meillä niin paljon, että siitä on lähtenyt kannet irti. 

Tunnustan heti alkuun eläneeni siinä harhaluulossa, että niin pidettyjä kuin Miina ja Manu -kirjat ovatkin, ne ovat jo hiukan menneen talven lumia. Sain ilokseni huomata olleeni täysin väärässä! Satukustannus on nimittäin tuonut aivan uuden ulottuvuuden satujen maailmaan - Älysatukirjat. Älysatukirjassa yhdistyy perinteinen kuvakirja ja ääninäytelty tarina. Vähän niin kuin entisaikojen C-kasetit, sillä erotuksella, että esimerkiksi reissuun lähtiessä on huomattavasti näppärämpää ladata sovellus kännykkään tai tabletille kuin kuljettaa mukana kasettinauhuria ja kasetteja. Lisäksi Älysatukirjoissa on päivittyvää yllätyssisältöä, esimerkiksi videoita ja musiikkia. 

Miten tällainen Älysatukirja käytännössä sitten toimii? Tosi helposti! AppStoresta tai Google Play -kaupasta ladataan ilmainen Arilyn-sovellus kännykkään tai tabletille. Itse latasin Arilynin lasten omalle tabletille. Arilyn-sovellus kohdistetaan Älysatukirjan etukanteen, jolloin satu alkaa.

Alla olevassa kuvassa Arilyn skannaa Miina ja Manu eksyksissä Älysatukirjaa. Tämä kestää muutaman sekunnin, minkä jälkeen tarina alkaa automaattisesti. Tabletin tai kännykän voi nyt siirtää sivuun.

Yllätyssisältöön pääsee käsiksi kohdistamalla Arilyn kirjan takakanteen. Täältä löytyy myös vinkkivideo, jossa käydään läpi Älysatukirjan käyttöä. Tällä hetkellä kaikissa Älysatukirjoissa on yllätyssisältöä kirjan viimeisessä kuvassa. Älysatukirjojen yllätyssisältö myös päivittyy, mikä on tosi kiva lisäominaisuus asiakkaan näkökulmasta. 

Ainakin tuohon Kurion tabletille ladattuna sekä Arilyn että Älysatukirjat toimivat sujuvasti ja jouhevasti. Mitään rekisteröitymisiä tai sen kummempia kommervenkkeja ei tarvita. Sen kuin vain lataat sovelluksen ja sukellat satujen maailmaan! 

 ***

Omille lapsilleni paras juttu näissä uusissa Miina ja Manu Älysatukirjoissa näyttää olevan se, että tarina on ääninäytelty tosi mukaansatempaavasti erilaisine ääniefekteineen. Tällä hetkellä saatavilla olevissa Älysatukirjoissa on mukana kutkuttavan jännittäviä tarinoita, kuten esimerkiksi Vanhan linnan salaisuus. Sitä kuunnellessaan varsinkin esikoinen näytti pujahtavan Miinan ja Manun seurassa linnaan mukaan, niin kovasti hän eläytyi satuun. Toinen lapsia kovasti miellyttävä ominaisuus on se vanha tuttu äänimerkki, josta tietää, milloin täytyy kääntää sivua. (Ne pienet jutut...) Kolmevuotiaamme on kovin tohkeissaan siitä, että hänkin osaa kääntää sivua oikeassa kohdassa!

Mietimme yhdessä tyttöjen kanssa, että olisi kiva arpoa lukijoiden kesken yksi saamistamme Miina ja Manu Älysatukirjoista. Lapset saivat päättää, mikä arvotaan, ja valinta osui kutkuttavan jännittävään Miina ja Manu eksyksissä Älysatukirjaan. Tässä tarinassa Miina, Manu ja Heikki Hiiri lähtevät Manun ehdotuksesta tutkimusretkelle Suureen Metsään. He kuitenkin pelästyvät huuhkajaa ja eksyvät juostessaan lintua pakoon. Yrittäessään löytää kotiin mielikuvitus tekee heille useamman tepposen, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin niin kuin kaikissa Miina ja Manu -kirjoissa.

Miina ja Manu eksyksissä Älysatukirjan arvonta alkaa NYT ja päättyy sunnuntaina 14.1.2018 klo 18. Osallistua voit kommentoimalla minkä Miina ja Manu -tarinan toivoisit ilmestyvän Älysatukirjana. (Oma toivomukseni on muuten Miina ja Manu lääkärissä - voi mitä kaikkea kivaa yllätyssisältöä tarinan ympärille varmaan löytyisi!)

Miina ja Manu eksyksissä -kirjassa männyn juurakkokin näyttää ensin epäilyttävältä:

Miina ja Manu Älysatukirjat tulevat myyntiin tammikuun alussa. Isoimmista Prismoista ja kirjakauppojen verkkomyymälöistä Älysatukirjat löytää helpoiten. Valikoimaan kuuluvat tällä hetkellä seuraavat tutut tarinat:

Miina ja Manu salapoliiseina

Miina ja Manu ratsastuskoulussa

Miina ja Manu eksyksissä

Miina ja Manu Vanhan linnan salaisuus

Kaikki tämän postauksen Miina ja Manu -kirjat on kirjoittanut ja kuvittanut Teutori eli taiteilija Teuvo Koskinen. Kirjat on saatu tuoteyhteistyönä Satukustannukselta.

Edit 3.1.2018: Tarkennettu tekstiä yllätyssisällön osalta.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat