Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Yksi tämän syksyn hämmentävimmistä lastenkirjauutuuksista on japanilaista alkuperää oleva Mestarietsivä Peppunen. En tiedä, onko tämän alakoululaisille suunnatun dekkarin konsepti yksinkertaisesti nerokas vai iljettävä, mutta ainakin siinä yhdistyvät kaksi useimpien lasten rakastamaa asiaa: arvoitukset ja pierut. 

Peppunen, jolla on siis pään tilalla iso takapuoli, ratkaisee kirjassa kaksi mysteeriä yhdessä Brown-nimisen apulaisensa kanssa. Arvoitusten parasta antia on ehdottomasti se, että lapset pääsevät kokeilemaan omia etsivän taitojaan yhdessä Peppusen ja Brownin kanssa.

Ensimmäisessä tarinassa (Rouva Purppuran tapaus) lukija saa muun muassa ratkaista salaperäisen koodin, selvittää tiensä bataattipeltosokkelosta maaliin, tulkita sana-arvoitusta ja etsiä peppuja. Toisessa tarinassa (Kuka varasti vanukkaan?) autetaan lasta päättelemään mitä on tapahtunut opettamalla kolme tärkeää päättelykeinoa: muistaminen, tutkiminen ja tulkitseminen. 

Kirjan tehtävät kehittävät lasten kognitiivisia taitoja kuten esimerkiksi loogista päättelykykyä ja ongelmanratkaisua. Jos ei anna sen kummallisuuden häiritä, että päähenkilönä on pylly, joka ratkoo rikoksia muun muassa pieraisemalla, voi Mestarietsivä Peppunen hyvinkin olla hitti! 

KirjaMestarietsivä Peppunen

Teksti: Yoko Tanaka

Kuvitus: Masahide Fukasawa

Suomennos: Mayu Saaritsa

Kustantaja: Nemo 2018 (alkuperäisteos 2015)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat