Sattuipa tässä viikonloppuna eräänä, että kaivoin lipastoni kätköistä kuopukselle Pekka Töpöhäntä viettää joulua -kirjan, jonka aikaisemmin syksyllä olin saanut Gummerukselta arvostelukappaleena. Jo silloin, kun arvoin teidän lukijoiden kesken Pekka Töpöhäntä päiväkodissa -kirjan, huomasin miten kovasti kuopus mieltyi Pekka Töpöhäntään ja tämän ystäviin. Itse asiassa hän mieltyi tähän Pekka Töpöhännän joulutarinaan vähän liikaakin, sillä yhdessä vaiheessa minun olisi pitänyt lukea kirja monta kertaa päivässä, uudestaan ja uudestaan ja no, uudestaan. (Ja sitten vielä uudestaan.)

Pekka Töpöhäntä viettää joulua kertoo kissojen joulunvietosta. Toffen kahvilassa juodaan joulukattilattea ja syödään hiiripipareita ikkunasta roikkuvien ruseteilla koristeltujen rotanhäntien luodessa jouluista tunnelmaa. Pekka kuulee perheensä lapsilta, Ollilta ja Pirkolta, että jouluna puetaan kuusi juhla-asuun ja luulee tietenkin, että kuuselle puetaan ihan oikeat vaatteet. Pirkko kertoo myös, että "jouluna on tärkeintä olla kiltti". Innoissaan kaikesta oppimastaan Pekka kertoo kaverilleen Maijalle, miten ihmiset viettävät joulua, ja päätyy lopulta pitämään epävirallista joulukoulua Riston ja Rauhan Röllö-pennulle. Monni käyttää tilaisuutta hyväkseen ja lavastaa Pekan syypääksi erinäisiin kommelluksiin ja onnistuu samalla vaikuttamaan itse paljon kiltimmältä kuin onkaan. Monnilla on kavala suunnitelma: hän naamioituu joulupukiksi ja saapuu Ullan järjestämiin joulujuhliin jakamaan lahjoja vain kaupungin kilteimmälle kissalle - itselleen! Mutta kuinkas sitten käy, kun juhliin saapuukin ihan OIKEA joulupukki? 

Myös Pekka Töpöhäntä - Uskalla olla kiltti -kirjassa ollaan talvisissa tunnelmissa. Kissat kokoontuvat taas Toffen kahvilaan lämmittelemään, ja Maija haikailee kermahiirillä koristellun silakkakakun perään. Monni pilkkaa muiden ylistämää luomukermaa, koska suhtautuu aina epäilevästi asioihin, joita ei ymmärrä. Pekka selittää Monnille, mitä luomulla tarkoitetaan, mutta Monni suuttuu, koska ajattelee Pekan vain kehuskelevan tiedoillaan. Hän heittää lumipallon Pekan päähän, minkä seurauksena Maija ilmoittaa, ettei kutsu Monnia syntymäpäivilleen. Pekka puolestaan on aivan innoissaan ja suunnittelee hankkivansa Maijalle tämän unelmien lahjan - silakkakakun! Mutta Monni yrittää tietenkin sabotoida juhlat Pekan osalta ja huijaa Toffen tekemän kakun itselleen. Pekka joutuu saapumaan Maijan syntymäpäiville tyhjin käsin, kun taas Monni saapastelee paikalle tuoden juuri sellaisen kakun, jollaista Maija on aina toivonut. Hetken aikaa Monni saa nauttia muiden ihailevasta huomiosta, mutta kuten aina, hänen kieroutensa paljastuu lopulta. Kun kesä koittaa ja Pekka kutsuu kissoja omille syntymäpäivilleen, muut kissat neuvovat, että Monnia ei kyllä kannata kutsua, hän kun on aina niin ilkeä. Mutta Pekka uskaltaa olla kiltti ja antaa myös Monnille kutsun. Ja Monni ilahtuu aivan valtavasti, vaikkakin vain salaa itsekseen.

Tykkään näissä uusissa Pekka Töpöhäntä -kirjoissa kovasti siitä, että Monnista näytetään pehmeäkin puoli. Tässä Uskalla olla kiltti -kirjassakin Pekka arvelee, että Monni ei vain uskalla olla kiltti ja käyttäytyy siksi ilkeästi. Usein Monnin käytöksen taustalla on myös epävarmuus: hän ei ole kovinkaan sivistynyt kissa ja hermostuu, kun Pekka Töpöhäntä tietää enemmän asioita kuin hän. Peittääkseen epävarmuutensa Monni turvautuu kataliin konsteihin ja ilkeyksiin, mutta kuten nytkin, ilahtuu kuitenkin kovasti, kun hänet huolitaan joukkoon mukaan.

Pekka Töpöhäntä seikkailee myös puuhakirjoissa! Pekka Töpöhäntä Numeroseikkailu on yli 5-vuotiaille soveltuva hauska puuhapaketti, jossa opetellaan numeroita erilaisten tehtävien avulla. Numeroseikkailussa piirretään mallin mukaan ja edetään pisteestä pisteeseen, väritetään ja yhdistellään, täydennetään ja lasketaan, pelataan ja saadaan vinkkejä numeroleikkeihin, joita voi toteuttaa puuhakirjan ulkopuolella. Mukana on myös tarroja.

Jos etsit jotain pientä joululahjaa annettavaksi suurin piirtein esikouluikäiselle, tässä on todella kiva vaihtoehto! Pekka Töpöhäntä Numeroseikkailu -puuhakirjassa riittää lapselle tekemistä pitemmäksikin aikaa. 

Kirjat on kirjoittanut Åsa ja Michael Rönn Gösta Knutssonin alkuperäisten tarinoiden mukaan. Upeat kuvitukset on loihtinut Ingrid Flygare.

Tuotteet on saatu arvostelukappaleena Gummerukselta. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat