Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Työpaikallani kokoonnutaan noin kerran kuussa yhteiseen mindfulness-tuokioon. Näissä vartin kestävissä hetkissä huomaan aina saman asian: en osaa rauhoittua. En pysty rauhoittamaan mieltäni tietoisesti, en ole koskaan pystynyt. Tiedän, että pystyisin vielä näin aikuisenakin harjoittelemaan tietoisen läsnäolon taitoa, mutta entä jos tuon taidon olisi oppinut jo lapsena? Se olisi aivan valtava voimavara nykypäivän suorituskulttuurissa. Tietoinen läsnäolo nimittäin suojaa ahdistukselta ja masennukselta, auttaa keskittymään ja muistamaan paremmin ja lisää jopa ihmisen onnellisuutta (Ballard).

Bronwen Ballard ja Laura Carlin ovat tehneet lapsille suunnatun mindfulness-kirjan: Mieli on kuin taivas. Ballard on englantilainen psykologi, joka opettaa mindfulnessia alakoululaisille. Carlin on Ragazzi-palkittu kuvittaja, jonka omintakeiseen tyyliin tutustuin nyt ensimmäistä kertaa. 

Mieli on kuin taivas kertoo hyvin konkreettisella tavalla kurjista sadepilviajatuksista ja mukavista poutapilviajatuksista. Lasta herätellään pohtimaan, mitä sadepilviajatukselle kannattaisi tehdä: pitäisikö sen sisältö tutkia läpikotaisin tai auttaisiko pilven kanssa painiminen? Entä jos vain teeskentelisi, ettei mitään ongelmaa edes olisi? Vai olisiko sittenkin parasta vain huomioida sadepilviajatuksen ilmestyminen ja kiinnittää samalla huomiota myös poutapilviajatuksiin? 

Tärkeintä on osata nähdä koko taivas. Oman mielen katseleminen vaatii vähän harjoittelua.

Kirjan lopussa on kolme erilaista mindfulness-harjoitusta, joita aikuinen voi yhdessä tehdä lapsen kanssa. Nuo harjoitukset olivat aika pintapuolisia, mutta jos aihe kiinnostaa, niin netistä löytyy runsaasti lapsille sopivia mindfulness-harjoituksia ja lisää luettavaa aiheesta. (Tsekkaa esimerkiksi Neuvokas perhe - ja Mieli-sivustot.)

***

KirjaMieli on kuin taivas

Teksti: Bronwen Ballard (suom. Mirjam Ilvas)

Kuvitus: Laura Carlin

Kustantaja: Kustantamo S&S 2019

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram