Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Kirjoitin jokin aika sitten Paula Norosen hirvittävän hauskasta Yökoulu ja noidutut tossut -kirjasta. Kirja oli kolmas osa kutkuttavassa Yökoulu-sarjassa, jota julkaistiin alun perin osana WSOY:n Lukupalat-sarjaa. Nyt WSOY on niputtanut kaksi ensimmäistä tarinaa samoihin kansiin osana uutta Skidit kirjat -sarjaa. 

Yökoulu ja kadonnut opettaja ja Yökoulu ja kauheat naapurit ovat molemmat nappivalintoja, jos haluaa juhlistaa lasten kanssa Halloweenia lukemalla kivalla tavalla karmivaa lastenkirjallisuutta. 

Yökoulu ja kadonnut opettaja 

Sarjan ensimmäinen osa esittelee Paavo Zombisen ja Martta Vampyyrin, jotka käyvät koulua öisin. Eräänä kouluiltana heitä odottaa varsin epäilyttävä sijainen, sillä lasten oma opettaja, neiti Kammonen, on kadonnut. Käy ilmi, että Herra Sijainen suunnittelee häikäilemätöntä pankkiryöstöä ja on sitonut neiti Kammosen pannuhuoneeseen värvätäkseen Paavon ja Martan apureikseen. Paha saa kuitenkin palkkansa ja Herra Sijainen joutuu kuorimaan koulun kaikki 666 666 perunaa.

Yökoulu ja kauheat naapurit

Toisessa osassa Paavon ja Martan seuraan liittyy ihmiskissa Misse Leinonen. Yökoulun naapurit, sauvakävelyä harrastava Arto Niponen ja sauvatta kävelyä harrastava Reija Narisija-Niponen, ovat saaneet tarpeekseen yökoulun oppilaiden melusta. He uhkaavat järjestää häädön koko koululle, ja lapset ovat vaarassa joutua tavallisten ihmisten kouluun. Onneksi yökoulun väki pääsee lopulta yhteisymmärrykseen naapureidensa kanssa.

Sekä näissä Yökoulu-sarjan ensimmäisissä osissa että aiemmin esitellyssä kolmannessa osassa Norosen kekseliäs kielenkäyttö pääsee oikeuksiinsa. Yökoulu-sarja sopii helppolukuisuutensa vuoksi hyvin jo pienillekin koululaisille, mutta kirjoja on myös kiva lukea yhdessä koko perheen kanssa, sillä monet vitseistä naurattavat myös aikuisia. Kati Närhen kuvitus on ilmeikästä ja tukee mainiosti tarinaa.

***

KirjaYökoulu ja kadonnut opettaja / Yökoulu ja kauheat naapurit

Teksti: Paula Noronen

Kuvitus: Kati Närhi

Kustantaja: WSOY 2018

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat