Olen aivan innoissani tästä marraskuusta! Yleensä marraskuun pimeys tekee oloni hyvin alakuloiseksi, mutta nyt on niin paljon mukavia kirja-asioita, joita odottaa, että tästä marraskuusta tuleekin varmasti mainio!

***

Keskiviikkona on jännittävä päivä, silloin nimittäin julkistetaan tämän vuoden Finlandia-ehdokkaat lasten- ja nuortenkirjallisuuden saralla. On mahtavaa päästä mukaan iloitsemaan ehdokkaiden kanssa! Kerron täällä blogissa tuoreita lähettiläskuulumisia sitten heti keskiviikkoiltana. En malttaisi millään odottaa, että pääsen tutustumaan Finlandia-ehdokkaiden kirjoihin. Onko joukossa meidän perheellemme jo tuttuja kirjoja vai aivan uusia tuttavuuksia? Jännää!

Perjantaina, kun viimeisenkin kategorian eli kaunokirjallisuuden ehdokkaat on julkistettu, pyörähtää käyntiin Lukijoiden suosikit -yleisöäänestys. Tästä lisää myöhemmin!

Ensi viikonloppuna täällä Varsinais-Suomessa vietetään lastenkirjallisuusfestivaaleja. Naantalissa järjestettävä Kirjahyrrä haluaa:

"...vahvistaa lapsille ja nuorille suunnatun kirjallisuuden arvostusta ja asemaa Suomessa."  

Kannatettava tavoite! Kolmipäiväisillä festivaaleilla, joita suojelee runoilija Jenni Haukio, on mukavasti esiintyjiä ja ohjelmaa koko perheelle. Koko ohjelmakattauksen näet tästä linkistä, mutta alla muutama oma poimintani:

TORSTAI 9.11. (ILMAINEN, vaatii ennakkoilmoittautumisen)

9 - 9.45 Naantalin kaupunginkirjasto: Hannele Lampela kertoo Prinsessa Pikkiriikistä

10 - 10.45 Naantalin kaupunginkirjasto: Tapani Bagge kertoo Kaisa-sarjastaan

13 - 13.45 Naantalin kaupunginkirjasto: Esittelyssä Kariston Rohkeus-aiheisen kirjoituskilpailun voittaneen Johanna Venhon tarina

PERJANTAI 10.11. (ILMAINEN, vaatii ennakkoilmoittautumisen)

10 - 10.45 Naantalin kaupunginkirjasto: Jukka Behm, WSOY:n nuortenkirjakilpailun voittaja, kertoo kirjastaan Pehmolelutyttö

11 - 11.45 Naantalin museo: Turun Sanataideyhdistyksen järjestämä tarinatyöpaja

14 - 14.45 Naantalin Kylpylä: Mika Wickström ja kirjatrilogia Meidän jengin Zlatan

17 - 18.30 Naantalin Kylpylä: Paneelikeskustelu aiheesta "Lukutaidon tekijät: Miten lukemisen taito luodaan?"

LAUANTAI 11.11. (MAKSULLINEN, lippuja voit ostaa tästä)

Kaikki lauantain tapahtumat ovat Urheilutalolla.

Luvassa satuja, työpajoja, marionettinäytelmä, Hannu Hirvosen trubaduuriesityksiä ja rusinana pullassa klo 13 - 13.45 Pikku Papun Orkesteri!

Itse olen menossa paikalle lauantaina lasten kanssa, mutta kovasti kyllä kiinnostaisi tuo paneelikeskustelukin...

Ps. Myös Tampereella hemmotellaan ensi viikolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystäviä. Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä järjestävät 6. - 12.11. Kirjalitan, jonka ohjelmaan voit tutustua tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat